IŞİD, Türkiye Sınırına Bayrak Dikti - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Türkiye Sınırına Bayrak Dikti

IŞİD, Kilis sınırında kontrolündeki bir köyde, tam Türkiye sınırının yanında bulunan tepeye bayrağını dikti.

29.03.2015 14:51  Güncelleme: 12:18

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'den kaçışlar devam ederken IŞİD, Kilis sınırında kontrolündeki bir köydeki tepeye bayrağını dikti.

EVLERİNİ TERK EDİP TÜRKİYE'YE KAÇIYORLAR

Suriye'nin Halep kenti ve çevresinde muhalif gruplar arasındaki çatışmaların sürmesi hem de rejim güçlerinin muhaliflere yönelik operasyonlar başlatması ardından yüzlerce Suriyeli evlerini terk ederek Türkiye'ye kaçıyor.

Ülkelerinden kaçan Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle İnanlı Köyü yakınlarından kaçak olarak Türkiye'ye giriş yapıyor. Sınırda önlem alan askerler, kaçak geçişleri engellemeye çalışırken zaman zaman havaya uyarı ateşi açarak Suriyeliler'in mayınlı bölgeleri kullanmasını engellemeye çalışıyor.

Buna rağmen onlarca Suriyeli, tehlikeye aldırış etmeden sınırın farklı noktalarında telleri aşarak Türkiye'ye giriş yapmayı sürdürüyor.

SINIRDA IŞİD BAYRAĞI

Kilis'in Yavuzlu Köyü'ne 400 metre uzaklıktaki Suriye'nin Kara Köyü'nü kontrolünde bulunduran IŞİD militanları, bugün köydeki yüksek tepeye bayrağını dikti. Suriye köyüne dikilen IŞİD bayrağı Türkiye tarafından net şekilde görülürken, sınırın Türkiye tarafındaki bazı evlerin çatısına da Türk bayrağı asıldığı görüldü.

SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Son günlerde kaçışların artması üzerine sınır hattındaki güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. Sınır hattındaki Öncü Hudut Karakolu'na askeri yığınak yapıldığı görülürken, sınır hattındaki askerler kule ve kulübe yerine mevzilerde nöbet tuttuğu görüldü. Zırhlı araçlar da sürekli sınır hattında devriye görevi yaparak kaçak geçişleri önlemeye çalışıyor.

IŞİD'İN MUSUL SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü IŞİD'in "Musul askeri sorumlusu" Ziyad Selim Muhammet Ali el-Kurdi'nin öldürüldüğü bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansından yapılan yazılı açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, gece Musul'un Pure Mahallesi'ni hedef alan hava saldırısında, El-Kurdi'nin öldüğü belirtildi.

"MUSUL'DA ONLARCA PATLAMA EYLEMİNİN SORUMLUSU"

Musul doğumlu El-Kurdi'nin 2004 yılında El-Kaide ile bağlantı kurduğu, Zummar, Keske, Musul Barajı, Filfil, Tilkef, Bartille, Güver ve Mahmur'da IŞİD'in bölge komutanlığının ardından son olarak "Musul'un askeri sorumluluğunu" üstlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yüzlerce Kürt'ün ve masum vatandaşın ölümünden sorumlu olan bu terörist, El Kaide'nin Tevhid ve Cihad grubuyla iletişim kurmuştur. 2006 yılında koalisyon güçleri tarafından tutuklanmış ve terör suçundan dolayı Boka Hapishanesi'ne gönderilmiştir. Serbest bırakılmasından sonra Musul'da terör eylemlerini düzenleyen grubun emiri oldu. Musul'daki onlarca patlama eyleminin sorumlusudur."

IŞİD, Türkiye Sınırına Bayrak Dikti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IŞİD, Türkiye Sınırına Bayrak Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (70)

  • yorgun demokrat: ypg olmasaydı ışid şimdi adanada çay içiyor olacaktı. . . 56 26 Yanıtla
  • crespo: Türkiye kardeşi işid işid e biaat eden tek devlet Türkiye düşünün süleyman şah bile artik kürt 51 8 Yanıtla
  • JANA DILA: MİLLİYETİ NE OLURSA OLSUN IŞİDE KATILANLAR, DESTEK VERENLER, ALLAH ONLARI MERHAMETİNDEN MAHRUM ETSİN... AMİN. 43 15 Yanıtla
  • İŞİD HEDEF KANDİL: İŞİD KANDİLE DİK O BAYRAĞI YOK ET PKK YI Kİ TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE YERİN OLSUN Kİ DİYELİM İŞİD HELAL OLSUN SANA 39 17 Yanıtla
  • deutche...: isidin ellerine saglik keske bu kürtlerin hepsini kaldirsa ortadan . türkiye temizlenir bu örümceklerden. . 16 27 Yanıtla
  • adsiz: isid enazindan kalles pkk gibi arkandan vurmuyor cunku pkk musluman degil 27 13 Yanıtla
  • İSLAMI ANLA EY İNSANOĞLU,SAPKINLIKTAN DÖN VE AF: İŞİD İÇİNDE ONA DOĞRUDAN YA DA DOLAYLI DESTEK VERENLER İÇİNDE YAŞASIN CEHENNEM. 15 23 Yanıtla
  • müslüman kürt: akıllı kürtler işidle 18 19 Yanıtla
  • SERHATLI: T S K nin gozu aydin dostlari gelmis zaten birlikte teror estiriyorlar 11 25 Yanıtla
  • Türkish: Bizim doğuyada bayrak diksinler orayı veririz bunlara ama kürtlere zırnık yok:)) 18 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement