İran'da Yaklaşık 7 Yıl Önce Kaybolan Eski Fbı Ajanı - Son Dakika
Güncel

İran'da Yaklaşık 7 Yıl Önce Kaybolan Eski Fbı Ajanı

İran\'da Yaklaşık 7 Yıl Önce Kaybolan Eski Fbı Ajanı

Beyaz Saray, AP’nin Levinson haberini yayımlamasını "sorumsuzluk" olarak değerlendirdi Beyaz Saray Sözcüsü Carney: “Levinson’ın iyiliği için şiddetle yayımlanmaması çağrısında bulunduğumuz bir haberin yayımlanmasının hayli sorumsuzca olduğuna inanıyoruz”

13.12.2013 22:52

Beyaz Saray, Amerikan AP haber ajansının, İran'da 2007'de kaybolan Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) eski çalışanı Robert Levinson'ın orada aslında Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) için çalıştığı yönündeki haberine tepki gösterdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde, AP'nin Levinson ile ilgili haberindeki iddialarla ilgili soruları da yanıtladı.

Robert Levinson'ın İran'da kaybolduğunda ABD hükümetinin bir çalışanı olmadığına vurgu yapan Carney, "Levinson'ın ortadan kaybolmasıyla ilgili devam eden bir soruşturma varken, onun İran'da ne yaptığı veya yapmadığıyla ilgili daha fazla yorumda bulunmayacağım. Belirttiğiniz haberde yer alan her iddiayı kontrol etmeyeceğim. Levinson'ın iyiliği için şiddetle yayımlanmaması çağrısında bulunduğumuz bir haberin yayımlanmasının hayli sorumsuzca olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Levinson'ın kaybolduğu tarihten bu yana kendisinin evine sağ dönebilmesi için yaptıkları çalışmaların zarar görmemesi için konuyla ilgili detaylar vermek istemediğini belirten Carney, "Robert kaybolduğundan beri ABD hükümeti, herhangi bir Amerikan vatandaşı yurtdışında kaybolduğunda veya alıkonduğunda olduğu gibi, aktif bir şekilde tüm araştırmaları yaptı ve yapmaya devam ediyor. Robert'ı sağlıklı bir şekilde ailesine kavuşturmak için yapabileceğimiz herşeyi yapmaya odaklanmaya devam ediyoruz. Bu, ABD hükümetinin önceliği olmaya devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Carney, yurtdışında alıkonmuş biri hakkında CIA için çalıştığını anlatan doğru veya yanlış bir haber yayımlamanın o kişiyi büyük ihtimalle tehlikeye atacağını kaydetti. Carney, "Seyahati yaptığında onun, ABD hükümetinin çalışanı olmadığını söyleyebilirim" dedi.

Konunun oldukça karmaşık ve hassas olduğunu dile getiren Carney, sorular üzerine Levinson'ın kaybolduğu tarihten itibaren yönetim tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Carney, ABD Başkanı Barack Obama'nın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle telefon görüşmesinde konuyu gündeme getirdiğini, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de İranlı mevkidaşı ile meseleyi görüştüğünü belirtti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'da Yaklaşık 7 Yıl Önce Kaybolan Eski Fbı Ajanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement