IŞİD Kobani'ye Üç Koldan Saldırıyor - Son Dakika
Güncel

IŞİD Kobani'ye Üç Koldan Saldırıyor

ABD, Kobani'de IŞİD'i bombalamaya devam ederken örgüt kentin iki mahallesine girdi. Kobani Kantonu Dış ilişkiler Sorumlusu, "IŞİD 3 koldan saldırıyor." dedi.

08.10.2014 23:36  Güncelleme: 07:49

ABD liderliğindeki koalisyon güçleri IŞİD mevzilerini bombalamaya devam ederken, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, IŞİD'in kentin iki mahallesine girdiğini açıklarken Al Jazeera'ye konuşan PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış ilişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, "IŞİD 3 koldan saldırıyor, kim ne yapacaksa şimdi yapsın" dedi.

"İKİ MAHALLEYE GİRDİLER"

Reuters'a konuşan PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, "IŞİD, ağır silahlar ve tanklarla iki mahalleye girdi, çatışmalar çok yoğun, siviller ölebilir" dedi.

"3 KOLDAN SALDIRI VAR, ŞİMDİ YARDIM EDİN BİZE"

PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, IŞİD güçlerinin doğudan, batıdan ve güneyden saldırı halinde olduğunu ve büyük bir kuşatma altında olduklarını söyledi. Kurdo, "Bize yardım etmek isteyenler şu anda etsin. Kentte siviller var. Şu an büyük bir kuşatma halindeyiz. Dünya sesimizi duysun." dedi.

KOALİSYON BOMBA YAĞDIRIYOR! İLK SALDIRI SAAT 20.00'DE

Öte yandan koalisyon uçakları IŞİD'in bayrak astığı bölgeyi etkili bir şekilde bombalıyor. Saldırı sırasında çok büyük bir gürültü koptu ve saldırının ardından da büyük bir toz bulutu ortaya çıktı.

Koalisyon uçaklarının saldırısından hemen önce çatışmanın devam ettiğini aktaran Milliyet gazetesi, saldırıdan sonra silah seslerinin durduğunu söyledi. Bölgede çatışmalar tekrar başladı.

22:10'DA İKİNCİ SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Koalisyon güçlerinin saldırıları gece saatlerinde de devam etti. Saat 20.00'daki hava saldırısının ardından ikinci saldırı da 22.10 sularında Müştenur Tepesi'ne gerçekleşti. Uçaklar, 2 kez de Kobani'nin arka tarafında kalan IŞİD mevzilerini vurdu.

23:25'TE ÜÇÜNCÜ SALDIRI

Kobani'deki çatışmaların şehrin güney batısına doğru taşındığı öğrenildi. IŞİD militanları tank ve toplarla YPG güçlerini vururken, 23:25 sularında Koalisyon güçleri Kobani'nin günaybatısında bulunan İŞİD hedeflerini vurdu.

IŞİD Kobani\'ye Üç Koldan Saldırıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD Kobani'ye Üç Koldan Saldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • CEMİL ÖZCAN: GEÇİNMEK İÇİN DEVLETTİ SOYAR KARI KIZ SATAR ESRAR EROİN SATAR PEZEVENKLİK YAPARLAR AMA KIBLEYEDE DÖNMEKTEN UZAK KALMAZLAR. YAŞAMAK İÇİNDE BAŞKALRININ SAVAŞMASINI BEKLERLER. GERÇEK KÜRT VATANDAŞLARI TC BAĞLIDIRLAR DİĞER HAİNLER İSE İNGİLİZ FRANSIZ PİÇİDİR. VANDALLIK YAPANLARDA ONLARDIR. HANİ 6 AY ÖNCE DEVLET OLMAYI İLAN EDENLER NEREDESİNİZ İBNELER KORUYUN LAN KENDİNİZİ BİZDEN NEDEN MEDET UMUYORSUNUZ DEVLETİNE MİLLETİNE BAYRAĞINA İHANET EDENE BİRDE YARDIMMI EDECEĞİZ GİDİN SİZİ GÜVENDİKLERİNİZ KORUSUN DİĞER KÜRTLERLE BİZ ZATEN KARDEŞÇE YAŞIYORUZ. HADİ GİDİN ORADA YAŞAYIN 45 5 Yanıtla
  • mossi: şu yaşananları gördükçe işidi daha çok sevmeye başladım 12 7 Yanıtla
  • tilsim: iyi terorist, kötü terorist yoktur. türkyedeki bu yakıp yıkan dallamalar da, ışid de, pkk da teröristtir. hepsini vur emir verilmeli. daha temiz bir dünya için. . . 10 4 Yanıtla
  • lodos: Ha gayret bir tane sağ bırakmayın dinsizin hakkından imansız gelirmiş. . . 11 2 Yanıtla
  • Budur: Yürü be İŞID. Türkiye'yi sırtından vuran pkk İŞID ile göğüs göğüse savaşamadı sonunda Türkiye de savaşsın dedi. Hani TC yi beğenmezdiniz. 9 2 Yanıtla
  • DEVRİM ALPER: DİNSİZ PKKNIN HAKKINDAN İŞİD GELİYOR, PKK YENİLDİKÇE TÜRKİYEDE HAZMEDEMİYEN TARAFTARLARI SOKAKLARI YAKIYOR, SİZİN KAHRAMANLIĞINIZ POLİS VE ASKER TAŞLAMAKTAN ÖTEYE GİTMEZ, İŞİDE DİŞ GEÇİREMEDİNİZ. 7 2 Yanıtla
  • Ahmet Altun: Ne oldi devlet size yardım etmiyymi. 6 1 Yanıtla
  • Yavuz: Teröristlerde terör mağduruyuz diyorlar çok komik oluyor :) 6 0 Yanıtla
  • GÖKTÜRK1: Güzel bir an önce alsın orayı şerefsizler ülkemizi karıştırıyor gidin orda eylem yapın, orda çarpışın yiyorsa. 5 0 Yanıtla
  • beter olun: geberin aşağılık vatan hainleri 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement