İspanya, Prensin Bozulan Uçağını Tartışıyor - Son Dakika
Güncel

İspanya, Prensin Bozulan Uçağını Tartışıyor

İspanya, Prensin Bozulan Uçağını Tartışıyor

İspanya veliaht Prensi Felipe'yi taşıyan uçağın son iki ayda iki kez arıza yapması "ülkenin marka imajına zarar verdiği gerekçesiyle" meclis gündemine taşındı.

28.01.2014 11:20

İspanya veliahtı Prens Felipe'yi taşıyan İspanya Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Airbus 310 tipi uçağın iki ayda iki kez bozulması meclis gündemine geldi.

İlk kez 25 Kasım tarihinde sensörlerinden birinde hata veren ve sol kanat flaplarının açılmasında sorun oluşan uçak, Prens Felipe'nin Brezilya'ya yapacağı ziyaretin iptal edilmesine neden oldu. Uçaktaki bir arıza, prensi son olarak Honduras'ta yarı yolda bıraktı.

Prens Felipe'yi Honduras'a götüren uçak, bir arıza nedeniyle Dominik Cumhuriyeti'ne acil iniş yaptı. Uçak, altı saat burada bekleyip daha sonra Honduras'a gidebildi. Prens'in Honduras'tan İspanya'ya dönmesi ise Silahlı Kuvvetler'e bağlı yeni bir uçağın gönderilmesiyle sağlandı.

İspanya'da ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve komünist Birleşik Sol, (IU) Prens'in bozulan uçağıyla ilgili hükümete ayrı ayrı soru önergeleri verdi.

Uçakta meydana gelen arızaların "İspanya'nın marka imajına zarar verdiğini" savunan muhalefet partileri, arızanın nedenleri ve bir daha tekrarlanmaması için neler yapılacağını savunma bakanına sordular. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya, Prensin Bozulan Uçağını Tartışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement