İstanbul" Avrupa'da Rekor Peşinde - Son Dakika
Güncel

İstanbul" Avrupa'da Rekor Peşinde

İstanbul" Avrupa\'da Rekor Peşinde

Yıldız Teknik Üniversitesi Ae2 Project ekibi tarafından tasarlanan “İstanbul” isimli araç, Roterdam’da düzenlenecek Shell-Eco Marathon’da ‘prototip, akü beslemeli elektrikli araç’ kategorisinde mücadele edecek.

25.04.2014 15:45

Yıldız Teknik Üniversitesi Ae2 Project ekibi tarafından tasarlanan "İstanbul" isimli araç, Roterdam'da düzenlenecek Shell-Eco Marathon'da 'prototip, akü beslemeli elektrikli araç' kategorisinde mücadele edecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Ae2 Project ekibi, dünyanın farklı üniversitelerinden onlarca takımın katılımıyla alternatif enerji sistemli araçların mücadele ettiği Shell Eco-Maraton'da yarışıyor. YTÜ'lü genç mühendisler, son teknoloji kullanarak yaptıkları araçla verimlilik ana kategorisinden güvenliğe, tasarıma kadar pek çok alanda ödüllere göz koydu. YTÜ ekibinin aracı 15-18 Mayıs tarihleri arasında Roterdam'da düzenlenecek Shell-Eco Marathon'da, 'prototip, akü beslemeli elektrikli araç' kategorisinde mücadele edecek.

Ae2 Project ekibinin liderliğini üstelenen YTÜ Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Burhan Işık, 2011 yılında kurdukları ekibin, dördüncü aracını ürettiğini söyledi. Bugüne kadar elde ettikleri en iyi başarının Avrupa sekizinciliği olduğunu belirten Burhan Işık, "1 kwh enerji ile 437 kilometre yol katettik. Bu ne demek oluyor? İstanbul-Ankara arasındaki mesafeyi 25 kuruşluk enerji ile katediyoruz. 50 kuruşla Ankara'ya gidip gelebiliriz. Bu seneki çalışmalarımız çok daha ümit verici. Biz bu skorumuzu artık 700 kilometreye çıkardığımızdan artık ümitliyiz. Tabii ki bütün sonuçları yarışlarda göreceğiz ama kendi yaptığımız testlerde bu konudaki ümitlerimiz oldukça yüksek. Bu skorla ilk 5'i hedefliyoruz ancak buradaki en önemli husus dereceden ziyade sürdürülebilir bir başarı. Her sene artan bir başarı grafiğini yakalamak için sürdürülebilir bir ekip oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"TRAFİĞE BİNLERCE VATANDAŞIMIZI KURBAN VERİYORUZ"

Törene katılan ünlü sanatçı Keremcem, daha önce Eco-Maraton'da özel müsabakada mücadele ettiğini belirterek, yakıt tasarrufunun önemine işaret etti. Keremcem, trafikte binlerce insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Bu bir parkur ve teknolojik gelişme üzerine yapılan bir şey ama otomobil ve yakıt tüketimi o kadar günlük hayatın içinde ki bunu en aza indirmek hem çevre hem kendi ekonomimiz açısından çok doğru bir şey. Tasarruflu araç kullanıyorsanız aynı zamanda güvenli araç kullanıyorsunuz. Bu benim açımdan çok önemli çünkü ülkemizde trafiğe binlerce kurban verdiğimizi biliyorsunuz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul' Avrupa'da Rekor Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement