İstanbul'da Vurulan Emine, Ağıtlarla Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Vurulan Emine, Ağıtlarla Toprağa Verildi

İstanbul\'da Vurulan Emine, Ağıtlarla Toprağa Verildi

Beyoğlu'nda çıkan silahlı kavgada seken kurşunla hayatını kaybeden Emine Demirel, bugün memleketi Mardin'de ağıtlarla toprağa verildi.

04.10.2013 14:38  Güncelleme: 14:23

İstanbul Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan silahlı kavgada seken kurşunla hayatını kaybeden 13 yaşındaki Emine Demirel, bugün memleketi Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde gözyaşları ve Kürtçe ağıtlar arasında toprağa verildi.

Bugün öğlen saatlerinde Kızıltepe'ye getirilen Emine Demirel'in cenazesi, Bahçelievler Mahallesi'ndeki mezarlıkta defnedildi. Defin sırasında küçük Emine'nin yakınları mezarı başında Kürtçe ağıtlar yaktı. Hayatını kaybeden Emine Demirel'in akrabası Memduh Öztürk, mezarlıkta yaptığı konuşmada;

"Bunlar İstanbul'da çalışıyorlar. Kız 13 yaşında, ortaokul son sınıf öğrencisiydi. Sabah okula gidiyor, öğleden sonra kardeşlerinin yanına giderek onlara yardım ediyordu. Binanın 3'üncü katında çalışan kız kardeşlerinin yanına gidiyor orda çalışırken mahallede çeteler arasındaki bir çatışmada seken kurşun omuzundan giriyor, ordan kalbine isabet ediyor ve hayatını kaybediyor. İnşallah bu son olur. Türkiye'de çatışma ortamının bitmesi, çözüm sürecinin gelmesi bütün Türkiye halkını sevindirirken, bu tür çetelerin çatışmalarında hayatını kaybeden insanlar, hepimizi derinden üzüyor. İnşallah bu son olur. İki gün önce Gülsuyundaki çatışma hala akıllardayken Hacıhüsrev'de bu olayın olması bütün halkımızı ve bizi üzmüştür. İnşallah bu son olur. Türkiye'de kalıcı bir barışın sağlanmasından sonra bu çetelerin savaşları, kendi aralarındaki çatışmaları da sona erer. Bu ülkede huzur içinde yaşamımızı sürdürürüz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Vurulan Emine, Ağıtlarla Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement