İşte Yeni Emniyet Genel Müdürü - Son Dakika
Güncel

İşte Yeni Emniyet Genel Müdürü

İşte Yeni Emniyet Genel Müdürü

İçişler Bakanlığı'nın valiler kararnamesi yayımlandı. Eskişehir Valisi, Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.

17.08.2011 00:48  Güncelleme: 01:01

Valiler Kararnamesi ile Adana, Artvin, Denizli, Gaziantep, Gümüşhane, Şanlıurfa ve Yalova valileri merkeze alındı, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar Emniyet Genel Müdürlüğüne atandı.

İçişleri Bakanlığı'nın yazısına istinaden Bakanlar Kurulu tarafından imzalanan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Adana Valisi İlhan Atış, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Yalova Valisi Osman Çapalı merkeze alındı.

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Mehmet Kılıçlar, yarın sabah Ankara'ya giderek yeni görevine başlayacağını söyleyerek, "Devlet memuruyuz nereye görev verilirse araya gidip çalışırız" dedi. Yaklaşık 2.5 yıldır Eskişehir Valisi olarak görev yapan Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanma yazısının bugün akşam saatlerinde ulaştığını belirtti.

MEHMET KILIÇLAR KİMDİR?

Mehmet Kılıçlar, 1965 Artova, Tokat doğumlu.

1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Sarıkaya ve Haymana Kaymakam vekilliği, Yağlıdere, Kovancılar Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığılığı İçişleri Bakanlığı Temsilciliği, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

30 Aralık 2005 tarih ve 9864 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Mardin Valiliğine, 22 Aralık 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile de Eskişehir valiliğine atandı.

1990-1991 yılları arasında ABD'de 1 yıl süreli İngilizce ve mesleki konularda eğitim, Japonya'da Kamu Yönetimi, Fransa ve Singapur'da mesleki konularda seminerlere katıldı. Eskişehir Valiliğinde "Sizi İşitiyoruz" ve "Engelsiz Eskişehir" projelerine imza attı.

İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşte Yeni Emniyet Genel Müdürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement