"Lübnan'a Siyasi ve Askeri Destek İçin Toplantı Yapılacak" - Son Dakika
Güncel

"Lübnan'a Siyasi ve Askeri Destek İçin Toplantı Yapılacak"

"Lübnan\'a Siyasi ve Askeri Destek İçin Toplantı Yapılacak"

İtalya Dışişleri Bakanı Bonino, "Lübnan'a siyasi ve askeri alanda destek sağlanması amacıyla gelecek ay iki uluslararası toplantı düzenlenecek." dedi.

05.02.2014 20:05  Güncelleme: 20:11

İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, " Lübnan'a siyasi ve askeri alanda destek sağlanması amacıyla gelecek ay iki uluslararası toplantı düzenlenecek. Paris'teki ilk toplantı siyasi, İtalya'daki ikinci toplantı ise askeri destek konularını içerecek" dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Lübnan'ı ziyaret eden Bonino, Dışişleri Bakanı Adnan Mansur ile başkent Beyrut'ta görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Lübnan'a destek amacıyla ilk toplantının 5 Mart'ta Paris'te, ikinci toplantının ise Roma'da düzenleneceğini belirtti.

"Paris'teki ilk toplantı siyasi, İtalya'daki ikinci toplantı ise askeri destek konularını içerecek" diyen Bonino, ayrıca Lübnanlı mevkidaşı Mansur'la 900 bin Suriyeli sığınmacıyı ağırlamanın zorluğunu ve olumsuz etkilerini de ele aldıklarını ifade etti.

Suriyeli sığınmacılar sorununun tek çözüm yolunun siyasi olduğunu vurgulayan Bonino, "Bu sorun siyasi, insani ve güvenlik üçgeninde ağır bir karmaşayı temsil ediyor. Bu, güvenlik ve mali boyutları olan bir mesele. Bu şekilde devam etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Mansur da terörizm ile uluslararası düzeyde mücadele edilmesi ve Cenevre-2 Konferansı'nın desteklenmesi gerektiğini dile getirerek, İtalya'yı "Lübnan'ın siyasi ve askeri alandaki egemenlik ve bağımsızlığını destekleyen bir dost ülke" olarak gördüklerini söyledi. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Lübnan'a Siyasi ve Askeri Destek İçin Toplantı Yapılacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement