İtu'nun 150. Kuruluş Yıldönümü İsviçre'nin Cenevre Kentinde Kutlandı - Son Dakika
Güncel

İtu'nun 150. Kuruluş Yıldönümü İsviçre'nin Cenevre Kentinde Kutlandı

İtu\'nun 150. Kuruluş Yıldönümü İsviçre\'nin Cenevre Kentinde Kutlandı

Türkiye birçok uluslararası kuruluşun üyeleri arasında yer alırken, üyesi olduğumuz en eski uluslararası kuruluşun Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (İTU) olduğu ortaya çıktı.

18.05.2015 15:41

Türkiye birçok uluslararası kuruluşun üyeleri arasında yer alırken, üyesi olduğumuz en eski uluslararası kuruluşun Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (İTU) olduğu ortaya çıktı. 1865 yılında kurulan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin 20 kurucu üye ülkesi arasında Osmanlı İmparatorluğu'da bulunuyor. İTU'nun 150. Kuruluş yıldönümü törenleri Cenevre'de yapılırken, 20 kurucu üye ülkeden olan ülkemize de sertifika verildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre İTU'nun 150. Kuruluş yıldönümü İsviçre'nin Cenevre kentinde kutlandı. Toplantıya BTK Başkanı Tayfun Acarer katılırken kurucu 20 üye ülkesi arasında bulunun ülkemize de 150. Yıl sertifikası verildi. Türkiye adına sertifikayı BTK Başkanı Tayfun Acarer aldı. Aralarında Tayfun Acarer'in de bulunduğu ve 20 kurucu üye ülkenin temsilcileri 150 yıl önce çekilen fotoğrafın altında poz verdi.

BTK Başkanı Tayfun Acarer konuyla ilgili yaptığı açıklamada " ITU, Birleşmiş Milletler'in en eski kuruluşlarından olup, ülkemiz kuruluşundan itibaren ITU çalışmalarını takip etmektedir. ITU'nun çabalarıyla, telgraf ile başlayan haberleşme yollarından bugün dünyanın neresinde olunursa olunsun, yakınlarla, arkadaşlarla iletişim kurulan, her türlü bilgiye anında erişilen bir iletişim çağını yaşıyoruz. ITU hızla ilerleyen teknoloji içerisinde kendi öyküsünü başarı ile yazmış bir örgüt olup, kuruluş yıldönümü olan 17 Mayıs gününü "Dünya Telekomünikasyon Günü" olarak hediye etmiştir. İlk olarak 1969 yılında "Dünya Telekomünikasyon Günü" olarak kutlanmaya başlanan 17 Mayıs, 2005 yılından itibaren bilgi ve iletişim teknolojilerinin toplumların kalkınmasına sağladığı katkının vurgulanması amacıyla BM'nin kararı ile "Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü" olarak tüm dünyada kutlanmaktadır"ifadesini kullandı.

Acarer "Toplumları yakınlaştıran, ekonomik kalkınmayı hızlandıran ve internetin yaygınlaşması ile ülkeler arasındaki sayısal uçurumun azalmasına katkı sağlayan bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda farkındalığı artırmak amaçlı kutlanan "Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü", bu yıl ITU'nun kuruluşunun 150'nci yıl dönümü olması nedeniyle ayrı bir önem kazanmıştır.Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü" kutlamaları vesilesiyle, küresel bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı değişimi yakalayan, 72 milyonluk mobil abone sayısı, 12 milyonu aşkın sabit abone sayısı, 42 milyonu aşkın genişbant internet abone sayısına ulaşmış bir ülke olduğunu vurgulamak isterim.Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günümüz kutlu olsun"dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İtu'nun 150. Kuruluş Yıldönümü İsviçre'nin Cenevre Kentinde Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement