İyiliğin Adresinde "İyi Şeyler" Oluyor! - Son Dakika
Güncel

İyiliğin Adresinde "İyi Şeyler" Oluyor!

İyiliğin Adresinde "İyi Şeyler" Oluyor!

ADYAR, Yardımlaşma ve dayanışmanın en önemli merkezlerinden biri olarak hizmetlerine ara vermeden devam ediyor.

10.04.2012 15:07

Sosyal sorumluluk çalışmalarıyla gönülleri kazanmaya devam eden, kentimizin öncü ve önemli Sivil Toplum Kuruluşlarından olan Adana İnsani Yardım Derneği ADYAR, Yardımlaşma ve dayanışmanın en önemli merkezlerinden biri olarak hizmetlerine ara vermeden devam ediyor.

Adana Valiliğinin Koordinasyonunda; Adana İnsani Yardım Derneği ADYAR tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığına bağlı SODES tarafından finanse edilmekte olan:

"Yetim, öksüz ve sahipsiz çocukları topluma kazandırma projesi" kapsamındaki faaliyetler ve projeye katkı koyan ek bir dizi aktivitelerle, başta yetim ve yoksul aileler olmak üzere, "Kutsal Emanetlerimiz" çocuklarımızı sevindirme telaşı tüm hızıyla sürüyor.

ADYAR, SODES kapsamındaki Etüt çalışmalarıyla, projedeki yükümlülüklerinin yaklaşık üç katı bir sayıya ulaşan hizmet çabaları, oluşturulan geniş bir uzman eğitimci kadro eşliğinde, dershaneye gidemeyen, eğitim desteğine muhtaç çocuklarımızın bütün eğitim destek materyallerini karşılayarak, etüt kursunu 5. Haftasında da, farklı katma değer aktiviteler eşliğinde başarıyla sürdürüyor.

Çocukların sınav stresini gidermek ve geleceğe daha sağlıklı bir bakış açısı kazanmaları adına; kentimizin önemli simalarından, aynı zamanda kişisel gelişim ve sosyal sorumluluk projelerinde uzman biri olan Vedat KAHYALAR, dikkatle kendisini dinleyen gençlere "Nasıl Mutlu ve Başarılı olunur" konusunda ilginç ve yararlı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından gençlere; Çanakkale'nin İsimsiz Kahramanları" adlı Kitap hediye edildi.

"Kutlu Doğum" etkinlikleri çerçevesinde; gençler arasında "Peygamber Efendimizin Hayatımızdaki Yeri ve Önemi" konu başlıklı, ödüllü olan "Şiir ve Kompozisyon Yarışması" başlatıldı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre; SODES kapsamındaki çocuklar, etüt günleri, sabahları servis ile evlerinden alınıp, eğitimleri en verimli bir şekilde birinci bölüm icra edildikten sonra, öğlen verilen yemeğin ardından, ikinci etap kursa devam ediliyor. Kurs bitimindeki sosyal içermeli aktivitelerden sonra, yine uzman ve sorumlu kişilerin nezaretinde, çocuklar servis ile ailelerine, evlerine teslim ediliyorlar.

"Allah İyilik Edenleri Sever!" düsturuyla yoluna devam eden ADYAR, değişik hizmet kollarında yürüttüğü icraatlarıyla hizmete devam ederken, herkese; "İyiliğe Bekliyoruz!" çağrısında bulunuyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İyiliğin Adresinde 'İyi Şeyler' Oluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement