İzmir Barosu'ndan, Polis Müdahalesine ve Gözaltılara Tepki - Son Dakika
Güncel

İzmir Barosu'ndan, Polis Müdahalesine ve Gözaltılara Tepki

İzmir Barosu\'ndan, Polis Müdahalesine ve Gözaltılara Tepki

İzmir'de, Birleşik Haziran Hareketi öncülüğünde yapılan 'laik ve bilimsel eğitim' için boykot çağrısı sonrasında meydana gelen olaylarda gözaltına alınan 58 kişi arasında 3 avukatın bulunmasına ve düzenleme komitesindeki Onur Kılıç'ın tutuklanmasına, Baro'dan tepki geldi.

13.02.2015 18:40

İzmir'de, Birleşik Haziran Hareketi öncülüğünde yapılan 'laik ve bilimsel eğitim' için boykot çağrısı sonrasında meydana gelen olaylarda gözaltına alınan 58 kişi arasında 3 avukatın bulunmasına ve düzenleme komitesindeki Onur Kılıç'ın tutuklanmasına, Baro'dan tepki geldi. Baro Başkanı Aydın Özcan, meslektaşlarının ve vatandaşların haklarını korumak için hemen harekete geçtikleri söyledi.

Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) boykot çağrısıyla Basmane Meydanı'nda toplanan protestoculara, polis müdahale etti. Olaylarda 58 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Barosu'na kayıtlı avukatlar Halil Dönmez, İmdat Ataş ve Erdoğan Akdoğdu'nun da bulunması, meslektaşlarının tepkisine neden oldu.

İzmir Baro Başkanı Aydın Özkan, basın açıklaması yaptı. Hem üç meslektaşlarının gözaltına alınmasını hem de BHH düzenleme komitesi üyelerinden Onur Kılıç'ın, tutuklanmasına tepki gösteren Özcan, "Öncelikle verilen tutuklama kararı, hukukun evrensel ölçütlerine ve yazılı olan mevzuatlarına aykırıdır. Burada oluştuğu iddia edin suç katalog suçlardan değildir. Kaldi ki, bir eylemin katalog suçlar listesinde yeralması, mutlak tutuklama nedeni olarak dayanak yapılamaz. Hakimlikçe tutuklama dayanak kabul edilen delillerin karartılması gerekçesi ise kesinlikle kabul edilemez. Bunun yanı sıra, bugün gerçekleştirilen yürüyüşte yaşanan olaylar da, gözaltındakilerin hak ve hukuklarını, korumak için gereken çalışma başlatılmıştır. Gelinen aşama göstermektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devleti olmaktan ziyade, polis devleti olma yolunda emin adımlarla, ilerlemektedir. Son dönemde gerçekleşen yargılama ve bugünkü tutuklama da bu durumun tanıtı niteliğindedir" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Barosu'ndan, Polis Müdahalesine ve Gözaltılara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement