İzmir Vatan Partisi'nin Karikatürist Başkanı - Son Dakika
Güncel

İzmir Vatan Partisi'nin Karikatürist Başkanı

İzmir'de Vatan Partisi (VP) İl Başkanı Rifat Mutlu (68), siyasetin yanı sıra karikatür sanatıyla yakından ilgileniyor.

23.08.2018 10:11

İzmir'de Vatan Partisi (VP) İl Başkanı Rifat Mutlu (68), siyasetin yanı sıra karikatür sanatıyla yakından ilgileniyor. Aynı zamanda beyin cerrahı olan Mutlu, karikatür sanatı için Bu da bir bağımlılık dedi. Siyasetin, hekimliğin ve sanatın zor olmadığını söyleyen Mutlu, insanı sevmenin her şeyi kolaylaştırdığını vurguladı.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, çizdiği toplumsal içerikli karikatürlerle de dikkat çekiyor. Aynı zamanda beyin cerrahı olan ve hala bu görevini yürüten Mutlu, 20 yıldan fazla bir süredir de siyasetin içinde. Üniversitede okurken karikatür çizmeye başlayan ve gerek yurt içi gerekse yurt dışında 10 kişisel karikatür sergisi açan Mutlu'nun çizdiği karikatürler, ulusal bir gazetede 6 yıl boyunca yayınlandı. Yaptığı karikatürlerin beğenilmesinin, bunun karşılığını görmenin çok güzel bir duygu olduğunu vurgulayan Mutlu, Yurt dışında çalıştığım sürede orada yabancı gazetelerde telif ücreti alarak karikatürlerimi çizdim. Aslında insanın yaşamını bundan ayırması mümkün değil. Bu da bir bağımlılık. Çünkü karikatür aslında herkesin gördüğü ama gerçek nedenlerini çok da bilmediği olayların arka planını gündeme getiren ve konulara farklı yaklaşılmasını sağlayan bir sanat. Bunun için belli bir estetik içerisinde olmanız lazım dedi.

'İNSANI SEVMEKTEN GEÇİYOR'

Karikatürün çekiciliğinin bulunması gerektiğini söyleyen Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, Bu çekiciliğin içinde kimi zaman beynin kimi zaman dudakların gülümsemesi lazım. Mizah taşıması lazım. Ülkemizde mizahi çizgiler genelde toplumsal içerikli olduğu zaman, ister istemez biraz kara mizaha kayabiliyor. Ben bu yolculuk içerisinde uzun zamandır bulunuyorum diye konuştu.

Mizahın aslında yaratıcılık olduğunu, gerçek anlamda siyasetin de yaratıcılık işlevini taşıdığını ifade eden Mutlu, Yalnızca bugün olanları tartışmak, bunlar için yazı yazmak önemli bir olay. Fakat bugün neler olduğunu insanlara anlatabilmek, yarın neler gelişebileceğini anlatabilmek ve bunu mizahi bir şekilde, belli bir yaratıcılık üslubu ile yapabilmek, işte bu sanatla gerçekleşiyor dedi. Mutlu, siyasetin de, sanatın da cerrahlığın da kolay olduğunu, ancak hepsinin tek şartının insanları sevmekten geçtiğini söyledi.

İzmir Vatan Partisi\'nin Karikatürist Başkanı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Vatan Partisi'nin Karikatürist Başkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement