İzmirli Gürcan Çifti Danimarka'ya Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

İzmirli Gürcan Çifti Danimarka'ya Hayran Kaldı

İzmirli Gürcan Çifti Danimarka\'ya Hayran Kaldı

Ali ve Sebat Gürcan çifti, Roskilde'de Kraliçe II. Margrethe tarafından liyakat nişanı ile ödüllendirilen Belediye Meclisi Üyesi Oklu'yu ziyaret etti.

23.10.2013 20:44  Güncelleme: 20:51

Çift, Danimarka'nın eski başkenti Roskilde şehrinde Kraliçe II. Margrethe tarafından liyakat nişanı ile ödüllendirilen Belediye Meclisi Üyesi Cemal Oklu'yu ve Kraliyet mensuplarının mezarlarının bulunduğu Roskilde Katedralini ziyaret etti.

Cemal Oklu, Gürcan çiftini Katedral ve Viking müzesini gezdirdikten sonra evinde ağırlayarak Danimarka hakkında bilgi sundu. Çift gezilerinin ikinci gününde parlamento binası, dünyanın en eski eğlence merkezi olan Tivoli'yi, Kraliyet ailesinin hazinelerinin saklı bulunduğu Rosenborg şatosunu ziyaret etti.

Kopenhag ziyaretlerinde en çok bisikletlerin çokluğu ve eski binaların korunmasına hayran aldıklarını belirten Ali ve Sebat Gürcan 'uzun yıllar devlet memurluğu yaptıktan sonra emekli olduk ve ilk kez Türkiye dışına çıktık. Türkiye'de de çok sayıda geziye katılıyoruz ama Danimarka bizim ufkumuzu açtı. İnsanların yaşlı, genç, bisiklet kullanması, eski, 1700-1800'lerden kalma binaların halen çok güzel muhafaza edilmesi bizi bu ülkeye hayran bıraktı. Ülkemizde özellikle eski ve tarihi binaların değerini bilmediğimizi fark ettik. Tivoli ve deniz kızı bahsedildiği kadar görülmeye değer. Küçücük bir deniz kızı heykeli ile milyonlarca turist çekiyorlar. Danimarkalılar arasında kimin zengin kimin fakir olduğunu ise anlamak mümkün değil. Her kes eşit haklara sahip. Parlamentonun ilk inşa edildiği haliyle korunması, meclis salonu bizi büyüledi. Danimarka halkı insanlara çok saygılı, insancıl, yardımcı ve rahat bir toplum. Buradaki sosyal haklar, sağlık hizmeti, ekonomik güvence kısacası sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgiler edindik. Türkiye'ye döndüğümüzde tüm yakınlarımıza çektiğimiz resimleri gösterirken bu ülkenin ne kadar medeni, ne kadar demokratik bir ülke olduğunu anlatacağız. Bu yaşımıza kadar edinmediğimiz bilgilere sahip olduk. Danimarka'da yaşayan Türkler çok şanslılar. Onun için kendilerine yaşadıkları ülkeye uyum sağlamaları, günlük yaşama katkıda bulunmaları ve öğrendiklerini ülkemize aktarmaları tavsiyesinde bulunuyoruz dediler.

Gürcan çifti üç haftalığına yeğenlerine ziyaret amacıyla geldikleri Danimarka'nın kendilerine başka gelişmiş ülkelere de ziyaret etme arzusu yarattığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmirli Gürcan Çifti Danimarka'ya Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement