Kadın Belediye Başkanı Minik Öğrencileri Giydirdi - Son Dakika
Güncel

Kadın Belediye Başkanı Minik Öğrencileri Giydirdi

Kadın Belediye Başkanı Minik Öğrencileri Giydirdi

DBP'li Dilek Hatipoğlu, kendilerinden yardım isteyen bir köy okulundaki öğrencilere kışlık mont ve ayakkabı yardımında bulunurken öğrencileri bizzat giydirdi.

20.01.2015 11:18  Güncelleme: 11:48

Hakkari Belediye Başkanı DBP'li Dilek Hatipoğlu, kendilerinden yardım isteminde bulunan bir köy okulundaki öğrencilere kışlık mont ve ayakkabı yardımında bulunurken öğrencileri bizzat giydirdi.

Hakkari'ye 50 kilometere uzaklıktaki Sarıtaş Köyü İlkokulu öğretmenleri bir süre önce Hakkari Belediyesi'ni arayarak 27 öğrencileri için kışlık mont ve bot isteminde bulundu. Ağır kış koşullarının etkili olduğu Hakkari'de belediye yetkilileri bu isteği karşılamak için çalışmalara başladı. 27 öğrenci için bot ve mont alındı. Alınan kışlıklar, Başkan Hatipoğlu, Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi, İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir tarafından köye götürüldü. Öğrenciler, kendilerine hediye getiren Başkan Hatipoğlu'nu, 'Hoş geldiniz' ve 'Sizi seviyoruz' tezahüratlarıyla karşıladı. Hatipoğlu, hediye dağıtımı öncesi öğrencilerle sıralarında oturup bir süre sohbet etti.

Başkan Dilek Hatipoğlu ve beraberindekiler, daha sonra beraberinde getirdikleri kışlık mont ve ayakkabıları kendi elleriyle öğrencilere giydirdi. Üzerlerindeki eski mont ve ayakkabıları çıkartıp yenilerini giyen, ayrıca kırtasiye yardımı alan öğrenciler, kendilerini unutmayan Başkan Hatipoğluna teşekkür etti. Hatipoğlu, şöyle dedi:

"Öğrencilerimizin ayakkabı ve mont ihtiyacı vardı. Onların bu isteğini karşıladık. Yoksulluk kader değildir. 'Sosyal devlet politikası' diyoruz, ama şu anki gerçekliğimize baktığımızda bir yandan akakkabı, mont bulamayanlar, diğer tarafa baktığımızda kutular dolusu euro ve dolarlar. Diğer yönüyle de saraylar inşa ediliyor. Bu dengesizlikle ilgili herkesin oturup düşünmesi gerekiyor. Herkesin kendi yaşamını idame ettirebilmesi için eşit, özgürlükçü bir yapıyla kendi dil ve kültürleriyle bağdaşan bir siyasetle ve sosyal devlet anlayışıyla idare edilmesi gerekiyor. Şu tabloyu gördüğümüzde kedine 'Demokratım' diyen ve insanlığa değer veren herkesin oturup düşünmesi gerekir. Halk olmasa devlet olmaz. Bunlar bizim görevimiz. Bu halkın yaşam koşullarını da birebir sorgulamak, bire bir onlara yardımcı olmak bizlerin görevidir. Halkın tüm sorunlarını dinleyip çözüm üretmek için elimizden geldiğince çalışmalara devam edeceğiz."

Sarıtaş Köyü Muhtarı Osman Kızılboğa ve öğretmenlerde Başkan Hatipoğlu'na öğrencilerine yaptığı yardımlarından dolayı teşekkür etti. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Belediye Başkanı Minik Öğrencileri Giydirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement