Kadınlar Kars'ı Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Kars'ı Tanıttı

Kadınlar Kars\'ı Tanıttı

Kars'ta Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilki gerçekleştirilen ve 3 gün süren kermeste, binlerce kadın birbiriyle buluşma ve kültür alışverişi yapma şansı yakaladı.

10.03.2016 10:22

Kars'ta Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilki gerçekleştirilen ve 3 gün süren kermeste, binlerce kadın birbiriyle buluşma ve kültür alışverişi yapma şansı yakaladı. Kurulan çadırlarda ilçelerden gelen kadınlar, yörelerinin ürünlerini tanıttılar. Etkinlikte en büyük ilgiyi gümüş kemerli Kağızman bebekleri gördü.

Valilik, Kafkas Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim Müdürlükleriyle Müftülüğün organizasyonuyla Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Valilik önündeki bahçede bir kermes düzenlendi. Kermesin açılışı Vali Günay Özdemir'in eşi Nurcan Özdemir ve MHP'li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın eşi Figen Karaçanta yaptı.

GÜMÜŞ KEMERLİ KAĞIZMAN BEBEKLERİ İLGİ TOPLADI

İl merkeziyle birlikte 7 ilçeden gelen 200 kadın, kendileri için kurulan 30 stantta 3 gün boyunca hem tanıtım hem de satış yaptılar. Giyecek ve yiyeceklerin yanında en çok ilçelere özgü eski halı ve kilim gibi ürünler büyük ilgi topladı. En büyük ilgiyi ise Kağızman bebekleri gördü. Kağızman standının sorumlusu İlçe Halk Eğitim merkezi görevlisi Ali Çelik, Kağızman bebeklerinin yapımı ve özellikleri hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi. Çelik, orta boy bebeklerin 35 TL, küçük boyların 30 TL, büyük boyların da 50 TL'ye satıldığını söyledi. Stantta 10 kadın görevlinin bulunduğunu ifade eden Çelik, bebeklerin özelliğinin "Kağızman'a ısmarladım nar gele" türküsünün konu edildiği gümüş kemerin de bulunduğu ve yöresel kıyafetlerin giydirilmesinden kaynaklandığını vurguladı.

Öte yandan kadınların yoğun katılım gösterdiği kermesi fırsat bilen İl Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)'in tanıtımını yaparak meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çektiler. Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ekipleri de 'Kadına şiddete hayır' içerikli broşür dağıttı.

- Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlar Kars'ı Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement