Kadınlar Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Meclisi Toplandı

Kadınlar Meclisi Toplandı

Esenler Belediyesi Kadınlar Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde toplandı.

09.03.2012 15:50

Esenler'de yaşayan kadınların sorunlarını tespit edip, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini geliştirmek amacıyla kurulan Esenler Belediyesi Kadınlar Meclisi, yılın ilk toplantısı Kadınlar Günü'nde gerçekleştirdi.

Esenler Belediyesi Meclis Salonu'nda Kadın Meclisi Bediriye Çoban'ın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya ile çok sayıda kadın üyenin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Çetinkaya, tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutlayarak konuşmasına başladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tüketim toplumunun araçlarından biri olarak kullanılmaya çalışıldığını belirten Çetinkaya, kadınların toplumsal hayatta önemli bir yerinin olduğunu vurguladı. Kadınların geçmiş yıllara göre bugün toplumda ciddi anlamda etkin duruma geldiklerini söyleyen Çetinkaya, "Kadınlar toplumunun her katmanında etkili olmuşlardır. Bizim medeniyetimizin de kadınlara değer verdiğini biliyoruz. Hadis-i şerifler ve Veda Hutbesi de kadınların haklarına dönük müslümanlara çok ciddi tavsiyeler verir. Bu millet kadınların etkin olduğu bir millettir" dedi. Bir toplumda kadınlar pasifize edilirse, toplumun yarısının pasifize olacağını ve bu işten toplumun zarar göreceğini söyledi.

Çetinkaya'nın konuşmasının ardından Kadınlar Meclisi, yürütme kurulu üyeleri ile komisyon ve üyelerinin seçilmesiyle devam etti. Yapılan oylamadan sonra kadın meclis üyeleri, düşüncelerini dile getirdikten sonra meclis toplantısı sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadınlar Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement