Kocaeli'de Kafkaslardan Dillere Destan Gece - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Kafkaslardan Dillere Destan Gece

Kocaeli\'de Kafkaslardan Dillere Destan Gece

Kocaeli Kafkas Kültür Derneğinin düzenlediği, Geleneksel Kuzey Kafkas Halk Dansları gecesinde Sabancı Kültür Merkezi hınca hınç doldu.

05.05.2014 09:53  Güncelleme: 09:54

Dans gruplarının gösterileri geceyi renklendirdi.

Kocaeli Kafkas Kültür Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Kuzey Kafkas Halk Dansları" gecesi Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kafkasyalıların ve Kocaelililerin salonu hınca hınç doldurduğu geceye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Nermin Tol, İzmit Emniyet Müdürü Kadir Alçıkaya, Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Mahmut Tokmak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Müdürü Halil Zorlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Yeşildal, Sakarya Kafkas Derneği Başkanı Orhan Sarı, Gebze Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Osman Bilgici, Bursa Çerkes Derneği Başkanı Levent Turgut, Kocaeli'nde ve çevre illerde yaşayan çok sayıda Kafkasyalılar, Kocaeli halkı, ve dernek üyeleri katıldı. Sabancı Kültür Merkezi'nin tıka basa dolduğu gecede Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Sami Korkut açılış konuşması yaptı. Korkut konuşmasında Kocaeli Kafkas Kültür Derneği'nin çalışmalarına hızla devam ettiğini ve dans gruplarından olan Amra'nın Ağustos ayında Avrupa turnesine çıkacağını söyledi.

PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ

Düzenlenen gecede derneğe katkı sunanlar da unutulmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Yeşildal'a plaketini Başkan Sami Korkut verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Müdürü Halil Zorlu'da plaketini Korkut'tan teslim aldı. Akmis Seyahat Genel Müdürü Yardımcısı Olgun Aksoy plaketini Orhan Sarı'dan aldı. Dünya Göz Hastanesi Genel Müdürü Emel Çiçek Bahar plaketini İlhan Gümüş'ün elinden aldı. TV41'de 'kentin dünü bugünü' programının sunucusu Fazile Özkurt ve Damga Gazetesi Muhabiri Kuazba Erhan Altıparmak plaketlerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Nermin Tol'den aldılar.

GÖSTERİLER NEFES KESTİ

Gecede sahne alan Zuhal Çatan'ın öğrencileri Minik Nartlar, Grup Apşa ve İlker Yar'ın öğrencileri Amra gecede ayakta alkışlanacak gösteriler sundular. Minik Nartlar ve Grup Apşa'nın gösterileri beğeni ile izlenirken, yaşça güçük olan ekiplerin gösterdiği performans takdir edilecek cinsten oldu. Amra ise gecede izleyenlerin adeta parmaklarını ısırttı. Amra'nın gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Ağustos ayında Avrupa Turnesi'ne çıkacak olan Amra, İzmit'teki sınavını başarıyla geçti. Gecede Şınaho Betül Bilgin sahne alarak Çerkesce şarkılar seslendirdi. Düzce Adiğe-Abhaz Otantik Müzik Grubu ise geceye ayrı bir renk kattı. Gecenin sonunda Abazaca hocası Gunda Ankuab'a, Dans Hocalar Zuhat Çatan ve İlker Yar'a Derneğin Onur Kurulu Üyesi Şükrü İnci çiçek takdim ederek onurlandırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Kafkaslardan Dillere Destan Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement