Kameralara Rağmen Marketteki Hırsızlıklar Esnafı Bıktırdı - Son Dakika
Güncel

Kameralara Rağmen Marketteki Hırsızlıklar Esnafı Bıktırdı

Kameralara Rağmen Marketteki Hırsızlıklar Esnafı Bıktırdı

Kahramanmaraş'ta, 32 yaşındaki Mehmet Pak, işlettiği markete 2 ay önce taktırdığı güvenlik kameralarına rağmen devam eden hırsızlıklara karşı iş yerinin camına üzerinde 'Bu iş yeri dünyevi ve ilahi kamera ile izlenmektedir.

20.01.2015 14:07

Kahramanmaraş'ta, 32 yaşındaki Mehmet Pak, işlettiği markete 2 ay önce taktırdığı güvenlik kameralarına rağmen devam eden hırsızlıklara karşı iş yerinin camına üzerinde 'Bu iş yeri dünyevi ve ilahi kamera ile izlenmektedir. İlginize ve bilginize' yazılı afiş astı. Engel olamadığı hırsızlıklardan bezen Pak, yetkililerden yardım istedi.

Haydarbey Mahallesi'nde geçen yıl açtığı markete güvenlik kameraları taktıran Mehmet Pak, hırsızlıklara karşı çözüm bulamayınca iş yerinin girişine üzerinde 'Bu iş yeri dünyevi ve ilahi kamera ile izlenmektedir. İlginize ve bilginize' yazısı astı. Güvenlik kameralarına ve yazıya rağmen hırsızlıkların önüne geçemeyen Mehmet Pak, yetkililerden yardım istedi. Markette hırsızlık yaparken suçüstü yaptığı kişileri uyaran ve şikayetçi olmayan Mehmet Pak, adliye yolunda harcayacağı zamanının bulunmadığını söyledi.

Pak, insanların vicdanına hitap eden yazıyla hırsızlığın önüne geçmeyi amaçladığını belirterek, "Bir yıldır işlettiğim markete 2 ay önce kamera taktırdık. Bazen diyorum ki keşke kamerayı taktırmaz olaydık. Baktığım zaman insanların ikinci yüzünü görüyorum. İşte bunlara da tahammül edemiyorum. Her gün buraya gelip selamlaştığımız, merhabalaştığımız insanlar hırsızlık yapıyorlar. Adam bir kova yoğurda tenezzül edip bir satır yoğurt çalıyor. Kimi puding, kimi parfüm, kimi ekmek çalıyor. Nasıl götürüyor, nasıl yediyor çocuklarına bilmiyoruz" dedi.

'BELKİ ONA BAKIP VİCDANEN RAHATSIZ OLUR'

İş yerinin girişine astığı yazıyla insanların vicdanına seslendiğini ifade eden Pak, "Yazıyı da caydırıcı olsun, insanlar normal kameraya inanmıyorlar artık. Biz de ilahı kamera da çekiyor diye bir yazı asalım dedik. Belki ona bakıp vicdanen rahatsız olur, 'Ben ne yapıyorum kardeşim' diyerek ekmek çalıyorsa ekmeği, portakal çalıyorsa portakalı bırakır. Onun için öyle bir yazı asma gereğini duyduk" diye konuştu.

Pak, haftada 3- 4 hırsızlık olayı yaşandığını kaydeden marketi bırakıp şikayetçi olmak için zamanının bulunmadığını yetkililerin hırsızlık suçuna ağır cezalar getirmesini istedi. - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kameralara Rağmen Marketteki Hırsızlıklar Esnafı Bıktırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement