Antalya'da Kamu Emekçileri Bordro Yaktı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kamu Emekçileri Bordro Yaktı

Antalya\'da Kamu Emekçileri Bordro Yaktı

Antalya'da bir grup kamu çalışanı, hükümetin yaptığı maaş zamlarını protesto etmek amacıyla bordro yaktı, basın açıklaması yaptı.

14.04.2014 15:17  Güncelleme: 09:54

Antalya'da bir grup kamu çalışanı, hükümetin yaptığı maaş zamlarını protesto etmek amacıyla bordro yaktı, basın açıklaması yaptı.

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı binası önünde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi yaklaşık 50 kamu çalışanı, hükümetle imzalanan toplu sözleşme gereği maaşlarına yansıyan artışın enflasyon karşısında değerini yitirdiği gerekçesiyle eylem yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, "Bugün ellerimizde yoksulluğun, sömürünün belgesi olan bordrolarımızla alanlardayız. Ellerimizdeki bu bordrolar yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir. Duyulmayan sesimiz, yok sayılan taleplerimizdir. Bugün bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz" dedi.

123 TL'LİK ARTIŞ BUHARLAŞTI

Yıllık resmi enflasyonun mart ayı itibariyle yüzde 7.70'e ulaştığını, halkın gerçek enflasyonunun ise yüzde 20'yi aştığını ifade eden Mustafa Ayar şöyle devam etti: "2014 yılında enflasyonun çift haneli rakamlara ulaşmasına kesin gözüyle bakılırken, maaşlara yapılan 123 TL'lik artış daha üç aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte buharlaşmıştır. Kamu emekçilerinin uzun yıllardır yaşadığı yoksullaşma süreci 2014 yılında artarak devam etmektedir."

SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ

Kamu emekçilerinin gerçek toplu sözleşme hakkını kullanmaları için mücadele edeceklerini bildiren Mustafa Ayar, başta 2014 yılı enflasyon kayıpları olmak üzere büyümeden dolayı kayba uğrayan tüm ekonomik ve sosyal haklarının en kısa zamanda telafi edilmesi için seslerini yükseltmeye devam edeceklerini aktardı. Basın açıklamasının ardından grup dağıldı. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Kamu Emekçileri Bordro Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement