Kanada'da Protestocu Yerliler Polisle Karşı Karşıya Geldi - Son Dakika
Güncel

Kanada'da Protestocu Yerliler Polisle Karşı Karşıya Geldi

Kanada\'da Protestocu Yerliler Polisle Karşı Karşıya Geldi

Kanada’nın New Brunswick eyaletine bağlı Rexton kenti kırsalında yaşayan yerliler,  bölgede başlayacak olan petrol ve doğalgaz arama çıkarma çalışmalarını engellemek için başlattıkları protestoda polisle karşı karşıya geldi.

17.10.2013 21:03

Kanada'nın New Brunswick eyaletine bağlı Rexton kenti kırsalında yaşayan yerliler,  bölgede başlayacak olan petrol ve doğalgaz arama-çıkarma çalışmalarını engellemek için başlattıkları protestoda polisle karşı karşıya geldi.

Bölgeye çok sayıda RCMP, eyalet ve yerel polis ekibi sevk edilirken, güvenlik güçlerinin, polis barikatını yıkmak isteyen protestoculara karşı biber gazı kullandığı belirtildi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP yetkilileri, bölgeye giden 134 ve 11 numaralı otoyolların trafiğe kapatıldığını açıkladı.

Elsipogtog Mi'kmaq First Nation Yerli bölgesi sınırları içinde gerçekleştirilmesi planlanan enerji projesi ile kiltaşı gazı ve petrol üretimi hedefleniyor. Bölge yerlileri ise topraklarının ellerinden alınacağı gerekçesiyle aylardır sürdürdükleri protestolarla projeyi engellemeye çalışıyor. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada'da Protestocu Yerliler Polisle Karşı Karşıya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement