Karate Milli Takımı İhlas Kolejinde - Son Dakika
Güncel

Karate Milli Takımı İhlas Kolejinde

Karate Milli Takımı İhlas Kolejinde

İhlas Koleji, Fransa'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Karate Milli Takımı'nın sporcularını öğrencileriyle buluşturdu.

14.11.2012 12:30

İhlas Koleji, Fransa'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Karate Milli Takımı'nın sporcularını öğrencileriyle buluşturdu.

İhlas Koleji Marmara Evleri Kampüsü Konferans Salonu'nda yapılan söyleşiye Milli Takım kaptanı Yavuz Karamollaoğlu, Murat Salih Kurnaz, Yücel Gündoğdu ve Aykut Usta katılırken, söyleşinin sunuculuğunu İhlas Koleji Karate Hocası Milli Sporcu Kürşat Usta yaptı.

Karate sporundan örneklerin ve milli sporcuların fotoğraflarının yer aldığı bir sinevizyon gösterisi ile başlayan programda sunucu

Kürşat Usta karatenin geçmişi hakkında bir bilgi verdi. Usta'nın verdiği bilgilerin ardından milli sporcular öğrencilere kendilerini tanıttı.

SAVUNMA SPORU

Milli Takım Kaptanı Dünya ve Avrupa şampiyonu Yavuz Karamollaoğlu,

karate sporunun tüm kas gruplarını çalıştıran nadir sporlardan biri olduğunu dile getirdi. Karamollaoğlu, bunun bilim adamları tarafından da ispatlandığını belirtti. Karateden öte öğrencilere

mutlaka spor yapmaları gerektiğini söyleyen başarılı sporcu, "Hangi dal olduğu önemli değil. Mutlaka spor yapmalısınız. Sporu hayatınıza yerleştirmelisiniz" dedi.

Karatenin farklı bir felsefesi olduğuna da değinen Karamollaoğlu, öğrencilerden gelen sorular üzerine karatenin bir vurma-kırma sporu olmadığını öncelikle kendini savunma sporu olduğunu söyledi.

Milli sporcuların ardından konuşan okul müdürü Sebahattin Kazaz, karateyle ilgili ön yargıların yıkılması gerektiğini söyledi. Karatenin sanki kavga sporu gibi anlatılmasının ve düşünülmesinin hatalı olduğuna değinen Kazaz, karatenin rakibine saygıyı barındıran önemli bir spor dalı olduğunu ifade etti. Programın ardından Sebahattin Kazaz, milli sporculara birer plaket verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karate Milli Takımı İhlas Kolejinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement