Karda Aç Kalan Hayvanları Doyurdular - Son Dakika
Güncel

Karda Aç Kalan Hayvanları Doyurdular

Karda Aç Kalan Hayvanları Doyurdular

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, karla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlara yem bırakılıyor.

20.12.2013 17:03

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, karla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlara yem bırakılıyor.

İnegöl Belediyesi ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (İDOHA) iş birliği ile kış mevsiminin gelmesi ile gıda bulmakta zorlanan yabani hayvanlara yem bırakılmaya başlandı. Etçil, otçul ve kanatlı hayvanlar için kar yağışının yoğun olduğu Domaniç yolu üzerindeki dağa yem bırakıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, "İnegöl'ün etrafında kar kalınlığı ciddi boyutlara ulaştı. Yağış sonrası yiyecek sıkıntısı çeken yabani hayvanlar için yiyecek dağıtım programımızın ilk uygulamasını başlattık. İnegöl Doğal Hayatı Koruma Derneği (İDOHA) ile birlikte çok sayıda yiyecek topladık. Etçil hayvanlar için toplanan et, tavuk, kemik gibi yiyecekler, otçul hayvanlar için marul, lahana tarzı yeşillikler ve yine kanatlı hayvanlar için buğday gibi tahılları ormanlara bırakıyoruz" dedi.

Kış aylarının çok soğuk geçtiği bugünlerde yabani hayvanları göz ardı edemeyeceklerinin altını çizen Günaydın, "Bugün doğaya bıraktığımız yiyeceklerden bir buğday tanesinin dahi bir kuşun kursağına girmesinin vereceği mutluluk bize yeter. Bizlerin tabiattaki hayvanları doyurma gibi bir imkanımız elbette yok. Ama yaptığımız bu işle toplumun dikkatini istiyoruz. Sonuçta evcil de olsa, yabani de olsa onlar da can taşıyor. Onlar bizim can dostlarımız. Kış mevsiminin ağır geçtiği dönemlerde yaban hayvanlarını unutmayacağız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karda Aç Kalan Hayvanları Doyurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement