'Kardeş Masallar' Suriyeli ve Türkiyeli Minikleri Buluşturuyor - Son Dakika
Güncel

'Kardeş Masallar' Suriyeli ve Türkiyeli Minikleri Buluşturuyor

\'Kardeş Masallar\' Suriyeli ve Türkiyeli Minikleri Buluşturuyor

Şanlıurfa Hayata Destek Evi, Urfa'daki Suriyeli ve Türkiyeli çocuklar bir araya getirerek "Kardeş Masallar" etkinliğinde buluşturuyor.

06.01.2015 11:05  Güncelleme: 11:54

Hayata Destek Evi bünyesindeki "Kardeş Masallar" etkinliğinde Şanlıurfa sakini, 6-18 Ocak tarihleri arasında, Suriyeli ve Türkiyeli çocuklar bir araya gelerek masal dünyasında buluşacaklar, masalın evrensel dili aracılığıyla birbirlerinin hikayelerine tanıklık edecek.

PROJE, TÜRKİYELİ VE SURİYELİ ÇOCUKLARI BİR ARAYA GETİRİYOR

"Kardeş Masallar" atölyesi, yöneticisi Deniz Soruklu Evren tarafından Türkiyeli ve Suriyeli çocuklar düşünülerek oluşturuldu. Yaklaşık 3 yıldır birlikte yaşayan, aynı mahallede birbirleri ile iletişim kurmaya çalışan Suriyeli ve Türkiyeli çocuklar, Mayıs ayında faaliyete geçen Şanlıurfa Hayata Destek Evi'nde çeşitli atölye ve aktivitelere katılıyor; ancak, gerek dil, gerek kültür farklılığından bir arada uyum içinde olmakta zorlanmaktalardı. Bu atölye ile birlikte, oyunun ve hikayelerin zemininde çocukları birleştirmek ve kültürlerarası iletişimi kolaylaştırmak hedeflendi.

ÇOCUKLARA BİRBİRİNDEN GÜZEL MASALLAR ANLATILIYOR

Kasım ayında Hatay- Narlıca Hayata Destek Evin'de gerçekleştirilen "Kardeş Masallar Atölyesi"nde önce Simurg, Küçük Kara Balık, La Fontaine, Peri Padişahı'nın Kızı, Kel oğlan ve Nasreddin Hoca masalları anlatıldı. Sonrasında çocuklar, kendi masallarını ve hikayelerini bildikleri farklı oyunlar ile birleştirdiler. İki hafta boyunca devam eden atölyede çocukların hevesle paylaştıkları geri bildirimlerde bir nebze de olsa sınırların, farklılıkların ortadan kaldırıldığı görüldü. Atölye boyunca daha önce bu topraklarda birlikte yaşanılan hikayeler anlatılıyor, karşılıklı paylaşım çoğalıyor.

KARDEŞ MASALLAR ATÖLYESİ PROGRAMI

12 günlük atölye sürecinde; sabahları Suriyeli ve Türk okullarındaki çocuklar Simurg ve Küçük Kara Balık ile masalın yolculuğuna başlayacaklar.Öğleden sonraları (13:00-16:30) drama masal anlatma atölyesine katılarak, figürler, masal karakterleri, masal adası, kukla yapımı, kukla ile masal anlatımı, kendi masalını yaratma üzerine birlikte çalışacaklar. Bu 12 günün sonunda ise 16 Ocak Cuma günü, masal sahnesinde kendi masallarını anlatacaklar.Atölye kapsamında, ayrıca Suriyeli annelerle Aile Çocuk Atölyeleri de yapılacak.

HAYATA DESTEK KİMDİR?

2005 yılında, afetlerden ve çatışmalardan etkilenmiş bireylerin temel hak ve ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş olan Hayata Destek Derneği, 2012 Ekim ayından bu yana kamp dışında kalan Suriyeli aileler için Hatay ve çevre illerde gıda ve hijyen başta olmak üzere psiko-sosyal destek yardımlarına devam ediyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Kardeş Masallar' Suriyeli ve Türkiyeli Minikleri Buluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement