Kaymakam Kotan ve Gazetecilerden Viranşehir Çadır Kentine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Kotan ve Gazetecilerden Viranşehir Çadır Kentine Ziyaret

Kaymakam Kotan ve Gazetecilerden Viranşehir Çadır Kentine Ziyaret

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ve gazeteciler, ilçedeki 7 mahalleden oluşan 12 bin kişi kapasiteli mülteci kampını gezdi.

23.01.2014 16:05

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ve gazeteciler, ilçedeki 7 mahalleden oluşan 12 bin kişi kapasiteli mülteci kampını gezdi.

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, gazetecilerle 650 dönüm arazi üzerinde bulunan ve Suriyeli sığınmacıların barındığı kampı gezdi. Çadır kentteki geziyi basına tahsis edilen minibüsle gerçekleştiren Kaymakam Kotan, yol boyunca basın mensupları ile sohbet etti. Basının yoğun ilgi gösterdiği geziye; Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Vardal ve İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Öner Ağırdağ da eşlik etti. Heyet öncelikle kentin yönetim ve idari bölümünün bulunduğu çadırlara geçerek buradaki yetkililerle görüştü. Kaymakam Kotan'a, çadır kentin son durumu hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra Konaklama Tesisi Brifing ve Enformasyon Birimi tarafından teknik bilgiler verildi. Brifing sonrası Kaymakam Kotan, biri bekar erkeklere tahsis edilmiş olan toplam 7 mahalleden oluşan çadır kentte, 9 bin 247 Suriyeli misafirin bulunduğunu kaydetti. Kotan, çadır kentin 4 mahallesinin sığınmacılara açılmış durumda olduğunu aktararak, kentte sığınmacılara yönelik bir mesire alanı ve bir de spor alanı bulunduğunu ifade etti. Bunun yanında bayan, erkek ve çocuklara ayrı ayrı tahsis edilmiş TV izleme çadırları ve mescitler bulunduğunu da hatırlatan Kotan, kentte sahra hastanesi ve hastane içerisinde poliklinikler, bay-bayan-çocuk müşahede çadırları, eczane ve medikal çadırlar ile gece- gündüz hizmet veren 2 itfaiye istasyonu ile tek seferde 4 hasta taşıma kapasitesine sahip ambulansın hizmet verdiğini de bildirdi. 26 derslikli bir okulla da eğitim hizmeti verildiğini vurgulayan Kotan, "Kentteki eğitimde en büyük rağbet Türkçe kurslarına gösteriliyor. Çadır kentte dış güvenliği jandarma, iç güvenliği ise özel güvenlik mensupları sağlıyor. Ayrıca çadır kent güvenlik kameraları ile izleniyor" dedi.

Öğlen yemeğini de çadır kentte yiyen Kotan ve beraberindeki heyet, mahalleleri ve tüm birimleri tek tek gezdi. Heyete sevgi gösterilerinde bulunan Suriyeliler ile seçtikleri mahalle muhtarları, Kotan'a teşekkür etti. Başbakan Erdoğan'a da dua eden Suriyeliler, bir an önce ülkelerindeki savaşın bitmesini diledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaymakam Kotan ve Gazetecilerden Viranşehir Çadır Kentine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement