Kayseri'deki Cinayete Kurban Giden C.k.'ya Kadınlar Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kayseri'deki Cinayete Kurban Giden C.k.'ya Kadınlar Sahip Çıktı

Kayseri\'deki Cinayete Kurban Giden C.k.\'ya Kadınlar Sahip Çıktı

Kayseri'de dün meydana gelen cinayette ayrılmak üzere olduğu eşi tarafından öldürülen C.K.'nın cenazesine kadın örgütleri de katıldı.

11.09.2012 14:52

Kayseri'de dün meydana gelen cinayette ayrılmak üzere olduğu eşi tarafından öldürülen C.K.'nın cenazesine kadın örgütleri de katıldı. Burada açıklama yapan Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Ayşe Uzunlu, "Bunlar kadın cinayetlerinin görünen yüzü. 26 sığınma evi yetmez. Kasın köyü istiyoruz." dedi.

Söz konusu olayın ardından Kayseri'deki kadın örgütleri olarak, bu tür olayların üzerine daha çok gideceklerini belirten Uzunlu, "Devletin korumasına rağmen korunamamış bir kadın cinayeti. Bunlar kadına şiddet olaylarının, buzdağının görünen yüzü. Kadın sığınma evleri yetersiz, kadın köyü istiyoruz. 26 kadın sığınma evi kimseye yetmez. Yasal düzenlemeleri de erkekler yapıyor. Kadın bakanımızı çok çalışıyor ama sonuç ortada. Bu konuda erkekler de dahil herkesin eğitilmesi gerekiyor."

C.K.'nın tabutunun başında Sevilay Hayta, Filiz Özkaya ve Yeşim Ertaş sık sık fenalık geçirdi. Sevilay Hayta, annesine, "Çay yapayım gel anne. Gece gündüz gel. Seni canını aldılar, babamı cellat ettiler, seni mezara yolladılar. Acıla içinde gittin annem. Yediler anamı, erdiniz mi muradınıza? Çatımızı aldılar, evimizi çatısız koydular. " şeklinde seslendi. Hayta yakınları tarafından kendisine uzatılan suyu, "Boğazımdan geçmiyor annem içsin." diyerek geri çevirdi. Sevilay Hayta, sık sık annesinin tabutunu öptü. Bunun yanı sıra, C.K: 'nın dünürü Hatun Uysal da tautun başında sinir krizi geçirdi.

Kalabalık cenaze namazının ardından dağıldı. C.K.'nın cenazesi İledm Mezarlığı'na defnedildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayseri'deki Cinayete Kurban Giden C.k.'ya Kadınlar Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement