Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK 37. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, enflasyonda kalıcı düşüş hedeflediklerini belirtti. Erdoğan, enflasyonda düşüşte tarih de vererek, ''Kararlıyız, sabırlıyız ve asla kolaycı çözümler peşinde değiliz. Yıllık bazda enflasyonun mayıs ayında en yüksek seviyeye ulaşmasını, ardından hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz. Böylece, yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

25.05.2024 18:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz. Kararlıyız, sabırlıyız ve asla kolaycı çözümler peşinde değiliz. Aylık enflasyon hedeflerimiz doğrultusunda yavaşlamaya devam ediyoruz. Yıllık bazda ise enflasyonun Mayıs ayında en yüksek seviyeye ulaşmasını, ardından hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz. Böylece, yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 37. Genel Kurulu ve "Ustalara Saygı Ödül Töreni"ne katıldı. Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: 'yılın İkinci Yarısından İtibaren Dezenflasyon Dönemine Gireceğiz'

"GEÇİCİ RAHATLAMA DEĞİL, ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ HEDEFLİYORUZ"

"Ekonomi programımızın asli önceliği enflasyonu tek haneye indirmek suretiyle milletimizin refahını arttırmaktır. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz." diyen Erdoğan, kararlı ve sabırlı olduklarını, asla kolaycı çözümler peşinde olmadıklarını bildirdi.

"YILIN İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN DEZENFLASYON DÖNEMİNE GİRECEĞİZ"

Aylık enflasyonun hedefleri doğrultusunda yavaşlamaya devam ettiğini, yıllık bazda ise enflasyonun mayıs ayında en yüksek seviyeye ulaşmasını, ardından hızlı bir düşüşe geçmesini beklediklerini dile getiren Erdoğan, "Böylece yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceğiz. Piyasa beklentileri de bizim öngörülerimizi güçlü bir şekilde destekliyor. Maliye politikası üzerinden ilave enflasyon baskısına izin vermeyeceğiz." dedi.

Erdoğan: 'yılın İkinci Yarısından İtibaren Dezenflasyon Dönemine Gireceğiz'

"YERLİ VE YABANCI YATIRIMCILARIN TÜRK LİRASI VARLIKLARA İLGİSİ ARTTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye yönelik yatırımcı güveninin de her geçen gün arttığını, uyguladıkları program sayesinde cari işlemler açığının düştüğünü söyledi. Enflasyon beklentilerinin iyileşmeye başladığına dikkati çeken Erdoğan, "Ülke risk primimiz salgın öncesi seviyelere geriledi. Yerli ve yabancı yatırımcıların Türk lirası varlıklara ilgisi arttı. Bankacılık sektörü ve reel sektörümüzün dış borç çevirme oranları gelişme gösterdi. Son 1,5 aylık dönemde gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışı olurken Türkiye'ye sermaye girişleri ivme kazandı." dedi.

"ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN GELECEĞİNİ RİSKE ATMADIK"

Ekonomideki yol haritasının Orta Vadeli Program (OVP) ve 12. Kalkınma Planı olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bölgemizdeki krizlere, Mahalli İdareler Seçimleri'ne ve muhalefetin popülist söylemlerine rağmen yol haritamıza sadık kalıyoruz. Vatandaşlarımızın vaat yağmuruna tutulduğu 31 Mart öncesinde seçim ekonomisine tevessül etmedik. Başkaları gibi kendi siyasi ikbalimiz uğruna ülkemizin ve milletimizin geleceğini riske atmadık." diye konuştu.

Erdoğan: 'yılın İkinci Yarısından İtibaren Dezenflasyon Dönemine Gireceğiz'

Düne kadar seçim meydanlarında bol keseden vaat dağıtanların, bugün borç üstüne borç aldıklarını, zam üstüne zam yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Daha hısım, akraba piyangosuna çevirdikleri atamaları saymıyorum bile. Çok kritik bir dönemeçte hükümetimizin nasıl tarihi bir karar verdiğini, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi anlayacağız." değerlendirmesini yaptı.

"BRÜT REZERVLERİMİZ 140 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi programının olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek, "Geçen yıl mayıs ayında 97,1 milyar dolar olan brüt rezervlerimiz 42 milyar dolar artışla 140 milyar dolar seviyesine yükseldi. Swap hariç net uluslararası rezervlerde son 1,5 aydaki iyileşme 50,7 milyar dolar oldu. Hatırlarsanız aralarında güya ekonomistlerin, gazetecilerin, siyasetçilerin, profesörlerin de olduğu bir kesim 31 Mart öncesinde bir furya başlatmıştı. Her seçim öncesi yaptıkları gibi yine döviz kuru üzerinden millete korku saldılar. '1 Nisan sabahı döviz kuru şöyle uçacak, böyle fırlayacak.' diye akla ziyan bir sürü senaryo yazdılar. Hatta insanları dolar, avro satın almaları için ahlaksızca kışkırttılar. Peki ne oldu? Çizdikleri karamsar senaryoların hiçbiri gerçekleşmedi. Türk ekonomisi rayında ilerlemeye devam etti." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Ümit Atılgan: Anamız ağladı desem diyemiyorum. gerçekten durum vahim Başkan. Ekonomi kötü. düzelmeye acil ihtiyaç var. 27 1 Yanıtla
    Ahmet Ateş: Bu konuşurken sadece gülüyorum, dikkat edin kendisi de gülüyor söylediğine inanmiyor. Bu zamana kadar olduğu gibi talimatla elbette düşer merak etme onlar bu konuşmanı emir kabul eder düşürür, gerçeği millet yaşayarak biliyor. 9 0 Vefa Batikan: Yav he he yıllardır düşüyor ama enflasyon değil milletin hayatta kalma gücü 6 0
  • Yaşar Koldemir: Hangi tedbiri aldinizda düşecek? 24 1 Yanıtla
  • Ali null: benim bildiğim ekonomi emekli maaşı askeri ücreti geçerse inanırımki düzelmiş yoksa düzelmemiş de hadi görelim da 20 2 Yanıtla
  • Kür Şad: Hatta Haziran ve Temmuz'da öyle bir düşer ki emeklilere zam bile yapmanıza gerek kalmaz. 19 2 Yanıtla
  • Ismail keskin: TÜİK emekli zamlarindan önce kesin düşürür 20 1 Yanıtla
  • Ramazan Katırcı: Ülkenin durumunda birşey yok çıkar cep telefonunu, her evde araç var, milletbahçesi var. Daha ne istiyorsunuz. 2 19 Yanıtla
  • İSMAİL DEMİR: çok bekleriz 13 1 Yanıtla
  • SnOW gRaiN: yatıp yuvarlanacaz diyorsun emeklisi asgari ücretten az olan bir ülkenin ekonomisi balıktır 8 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement