Kayseri Otobüs Terminali İçin Yeni Isınma Modeli - Son Dakika
Güncel

Kayseri Otobüs Terminali İçin Yeni Isınma Modeli

Kayseri Otobüs Terminali İçin Yeni Isınma Modeli

Mimari yapısındaki sorunlar nedeniyle ısınma sorunu bulunan Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, stadyumlarda olduğu gibi radyan ısıtıcılar kullanılmasına karar verildi.

09.02.2012 10:01

Mimari yapısındaki sorunlar nedeniyle ısınma sorunu bulunan Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, stadyumlarda olduğu gibi radyan ısıtıcılar kullanılmasına karar verildi.

Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde esnaf ve yolcuların sık sık tepkisini çeken terminal yönetimi, ısınma sorununun binanın mimari yapısında kaynaklandığını bildirdi. Kış koşullarının etkili hissedildiği Kayseri'ye duvarı az, ancak cam donanımı fazla olan bir terminal modelinin uygun olmadığını belirten Terminal İşletme Müdürü Ali Erdem, şöyle dedi:

"Tüm klimaları son derecede çalıştırıp, deneme yaptık, Ancak 18 derecenin üzerine çıkamadık. Çünkü taban ile tavan arasındaki mesafe fazla. Binada duvar az. Isınma gideriolarak ayda 50 bin TL ödüyoruz. Elimizden geleni yapıyor, ama bir türlü terminali ısıtamıyoruz. Binanın yapısından dolayı ısı kayıpları çok fazla. Esnaf uzun süre kaldığı için de soğuk hissini yolculardan daha fazla hissediyor. Isınma sorununun mevcut şartlarda giderilmesi için yeni bir proje hazırladık, Büyükşehir Belediyesi'ne sunacağız. Isıtma ve soğutma ihtiyacı çatı bölümünde bulunan 23 klima tarafından sağlanıyor. Klimaların 24 saatlik maliyeti 4 bin 416 TL. Ama hayata geçireceğimiz 3 aşamadan oluşan bu projeyle maliyetleri de düşüreceğiz. Böylece ortak gider miktarı da azalacak. İlk aşamada belirli noktalara 20 hava karıştırıcı fanlar yerleştireceğiz. Bu fanlar, tavan ve taban arasındaki ısı ve rutubet farkını ortadan kaldıracak, ısıyı her bölgeye eşit dağıtacak. Sonra kapı girişlerine de davlumbaz sistemi uygulayacağız. Terminal binasının mevcut giriş -çıkış kapılarının karşılıklı olması nedeniyle yolcu giriş çıkışlarında kapılardan ısı kaybı fazla oluşuyor. Bu ısı kaybını önlemek maksadıyla da giriş kapısına kışın takılacak, yazın sökülecek şekilde portatif davlumbaz sistemi düşünüyoruz."

Özelilikle yolculara hitap eden bir çalışmayı da hayata geçirmek istediklerini kaydeden Terminal İşletme Müdürü Ali Erdem, yolcularında psikolojik olarak ısınacaklarını söyledi. Genellikle stadyumlarda uygulanan ve kişilere ısınma hissi veren radyan ısı sistemiyle de yolcuların rahatlayacağını belirten Terminal İşletme Müdürü Ali Erdem, şöyle devam etti:

"Terminale gelenler genellikle en fazla 20 dakika kalıyor. Bu süre zarfında yolcu bekleme yerlerine yönelik boru tipi radyan ısı sistemi takılacak. Bu sistem 2 adet ve 10 metre uzunluğunda olacak." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Otobüs Terminali İçin Yeni Isınma Modeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement