KCK Davasında 13. Duruşma Başladı - Son Dakika
Güncel

KCK Davasında 13. Duruşma Başladı

KCK Davasında 13. Duruşma Başladı

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, 26'sı tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 13. duruşması başladı.

24.04.2013 11:32  Güncelleme: 11:52

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 26'sı tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 13. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin içinde oluşturulan küçük salonda görülen duruşmada, 24 tutuklu sanık ve 6 tutuksuz sanık hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Nahide Ermiş ile Fatma Koçak ise duruşmaya gelmedi. Öte yandan sanıklar Kürtçe savunma yapmak istedikleri için İstanbul Kürt Enstitüsü'nde görev yapan 2 tercüman da duruşmada hazır bulundu. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Mahkeme Başkanı Ali Alçık görevli iki tercümanın duruşmada hazır bulunduğunu belirterek, tercüman aracılığıyla 5 sanığın kimlik tespitini yaptı.

SANIKLARIN KİMLİK TESPİTİ YAPILDI

Duruşmada sanıklar Turabi Kişin, Eylem Sürmeli, Murat Eroğlu, Pervin Yerlikaya Babür ve Dilek Demiral'ın kimlik tespitleri yapıldı. Kişin, Sürmeli ve Demiral gazeteci olduklarını, aylık gelirlerinin asgari ücret olduğunu belirtti. Sanık Babür muhasebeci ve Eroğlu ise yönetmen-gazeteci olduğunu söyledi.

"BUGÜN ERMENİ KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ. BU ACIYI PAYLAŞIYORUZ"

Tüm tutuklu sanıklar adına savunma yapan tutuklu sanık Ertuş Bozkurt, "Bugün 24 Nisan Ermeni katliamının yıldönümü. Bu acıyı paylaşıyoruz" diyerek yazılı savunmasını Kürtçe okumaya devam etti. Gazeteci olduğunu söyleyen Bozkurt, yayın politikalarını anlatarak, haberlerinin suç delili olarak dosyaya konulmasını eleştirdi. Bozkurt, "İddia makamı bize normal gazeteci olmayı, yani ana akım medya gibi iktidardan bilgi alıp yaymak yerine bilgiyi toplumdan saklamamızı istemektedir" dedi. Duruşma sanık Bozkurt'un savunmasının tercüman aracılığıyla alınmasına devam ediyor. Bazı sanıkların siyah kıyafelerle duruşmaya katıldığı görüldü. Duruşma başlamadan önce bazı sanıklar 'Ermeni katliamının' yıl dönümü olduğu için siyah kıyafet giydiklerini açıkladı.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KCK Davasında 13. Duruşma Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement