Konya'da Hastalar Kendi Kanlarıyla Tedavi Oluyorlar - Son Dakika
Güncel

Konya'da Hastalar Kendi Kanlarıyla Tedavi Oluyorlar

Konya\'da Hastalar Kendi Kanlarıyla Tedavi Oluyorlar

Konya'da Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Doktoru Nagihan Yararoğlu, "Eklem ağrısı çeken hastaları kendi kanlarıyla tedavi ediyoruz" dedi.

02.12.2013 09:55  Güncelleme: 15:46

Konya'da Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Doktoru Nagihan Yararoğlu, eklem ağrısı çeken hastaları kendi kanlarıyla tedavi ettiklerini söyledi. PRB adı verilen yöntemle hastadan alınan kanın ayrıştırıldığını ve trombositlerin hastanın ağrıyan bölgesine enjekte edilerek tedavinin gerçekleştirildiğini anlatan Yararoğlu, uygulamanın yan etkisinin de bulunmadığını kaydetti.

Uygulamanın tamamen tedaviye yönelik olduğunu belirten Yararoğlu, "Hastanın kendi kanıyla yapılan bir tedavi olduğu için yan etkisi yok. Ağrı kesici değil, tamamen iyileştirmeye yönelik uygulanıyor. Daha çok kireçleme, menüsküs yırtıklarında, özellikle diz, kalça, omuz ve ayak bileği kireçlenmelerinde, ayrıca omuzda kas sıkışmalarında, kas yırtılmalarında kullanıyoruz. Kas romatizması, bel ve boyun ağrısında ve topuk dikeninde etkili oluyor." dedi.

Tedavisi gerçekleştirdiği 58 yaşındaki Hatice Güler'in geldiğinde çok şiddetli diz ağrıları bulunduğuna dikkat çeken Yararoğlu, "Oturup kalkmakta, yürümekte, merdiveni inip çıkmakta güçlük çekiyordu. Hastamıza menüsküs yırtığı ve kireçlenme tanısı koyduk. Hastamıza bir kez kendi kanını aldık ve dizine enjekte yaptık. Yani PRP tedavisi uyguladık. Hasta bu tedaviden sonra belirgin fayda gördü. Şimdi rahat kalkabiliyor, oturabiliyor, yürüyebiliyor, merdiveni inip çıkabiliyor ve dizini katlayabiliyor. Çok güzel sonuçlar aldık."

Dizinden ağrı çektiğini vurgulayan Hatice Güler de "Ben dizimden rahatsızdım. PRP tedavisi yapıldı. Şimdi çok rahatım. Herhangi bir şikayetim yok. Ağrılarım kesildi. Daha önce oturmakta kalkmakta zorluklar çekiyordum. Dizimi katlayamıyordum. Hiç toplayıp oturamıyordum. Merdiveni zaten hiç çıkamıyordum. Ama çok şükür Allah'a şimdi katlıyorum. Önceden bastonla yürüyordum. O kadar zordu. Ama çok şükür bir senedir rahatım." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Konya'da Hastalar Kendi Kanlarıyla Tedavi Oluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement