Kerkük'teki İntihar Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Kerkük'teki İntihar Saldırısı

Kerkük\'teki İntihar Saldırısı

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde bu sabah düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısının 33'e yükseldiği bildirildi.

03.02.2013 14:20

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde bu sabah düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısının 33'e yükseldiği bildirildi.

AA muhabirinin Kerkük'teki sağlık ve güvenlik yetkililerinden edindiği bilgiye göre, yerel saatle 09.00 sıralarında Kerkük Emniyet Müdürülüğü'nü hedef alan intihar saldırısında ölü sayısı 33'e çıktı. Yaralı sayısı 90 olarak verildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yüzbaşı Kosret Hasan Kerim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısından birkaç dakika sonra polis üniforması giymiş, üzerlerinde patlayıcı yelek, ellerinde bomba ve kalaşnikof silahlar bulunan 3 kişinin Emniyet Müdürlüğüne girmeye çalıştığını, saldırganlarla çatışan polislerin bu saldırganları etkisiz hale getirmeyi başardığını belirtti.

Kerim, çatışma sırasında İlçe ve Nahiyeler Polis Müdürü Tuğgeneral Serhat Kadir'in sırtından ve ayağından yaralandığını kaydetti.

Bu arada güvenlik güçlerinin, saldırıyla ilgisi olabileceği şüphesiyle Emniyet Müdürlüğü yakınında bir kişiyi yakaladığı ve bu şahsın sorguya alındığı bildirildi.

Kerkük Sivil Savunma Müdürü Tuğgeneral Nasıh Muhammed Sabır, daha önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, "hareket halindeki bomba yüklü aracın saat 09.00 sularında Kerkük Emniyet Müdürlüğü'ne 10 metre kala ana girişte Kerkük Telekom Müdürlüğü önünde infilak ettiğini, patlamada ilk belirlemelere göre 30 kişinin öldüğünü, 70 kişinin yaralandığını" söylemişti.

Sivil savunma, polis ve askerlerden oluşan kurtarma ekiplerinin, patlamanın şiddetiyle bir kısmı çöken telekom binasında kurtarma çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Beton bloklarla çevrili olması ve patlamanın 10 metre uzağında meydana gelmesi sebebiyle Emniyet Müdürlüğünün fazla zarar görmediği ifade edildi.

Muhabir: Nazmi Akyol/Mekki Arvas

Yayıncı: Şermin Coşkun - BAĞDAT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kerkük'teki İntihar Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement