KIRILAN AYAĞI AMPUTE EDİLEN AT, EMEKLİ HAYVANLAR ÇİFTLİĞİ'NDE YAŞAMINI SÜRDÜRECEK - Son Dakika
Güncel

KIRILAN AYAĞI AMPUTE EDİLEN AT, EMEKLİ HAYVANLAR ÇİFTLİĞİ'NDE YAŞAMINI SÜRDÜRECEK

ŞIRNAK'ın İdil ilçesinden arka sol ayağı kırılmış şekilde bulunan ve Osmaniye'deki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne transferi sağlanan at, tedavi altına alındı.

08.12.2022 10:33  Güncelleme: 10:40

ŞIRNAK'ın İdil ilçesinden arka sol ayağı kırılmış şekilde bulunan ve Osmaniye'deki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne transferi sağlanan at, tedavi altına alındı. Yaklaşık 2,5 saat süren başarılı bir operasyonla kırık ayağı ampute edilen ve beslenmesinde hiçbir problem görülmeyen at için, tedavi süreci bittikten sonra protez çalışmalarına başlanılacak.

İdil ilçesinde sınıra sıfır noktada arka sol ayağı kırılmış bir şekilde ölüme terk edilen at, duyarlı vatandaşlar tarafından sosyal medya aracılığıyla paylaşım yapılarak yardım istendi. Yardım çağrısı kısa sürede büyüdü ve HAYTAP yönetimi tarafından dikkate alındı. Hayvanseverler, yaralı atı bulup, Osmaniye'deki HAYTAP Tedavi Merkezi'ne transferini sağladı. Yaklaşık 600 kilometre uzun ve meşakkatli bir yolculuk yapan atın, kırık arka ayakları, Osmaniye'deki HAYTAP Tedavi Merkezi'nde Veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından 2,5 süren operasyonla ampute edildi. Operasyonla ilgili bilgi veren HAYTAP Başkan Yardımcısı Ali Laçinbala, '2,5 saat süren operasyonla atımızın bacağını mecburen ampute etmek zorunda kaldık. Sağlık durumu şu anda çok iyi, beslenmesi çok iyi durumda, yara iyileşmesi çok güzel gidiyor ve bu canımıza destekleriniz sayesinde kurulan bu tesislerle ikinci bir yaşam hakkı verdik. Yara iyileşmesinin hemen akabinde de protez çalışmalarımız olacak ve Ceyhan Irmağı'nın kenarındaki bu güzel doğada 50 yaşındaki ağaçların gölgesinde bir emeklilik hayatı yaşayacak dedi.

KIRILAN AYAĞI AMPUTE EDİLEN AT, EMEKLİ HAYVANLAR ÇİFTLİĞİ\'NDE YAŞAMINI SÜRDÜRECEK
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KIRILAN AYAĞI AMPUTE EDİLEN AT, EMEKLİ HAYVANLAR ÇİFTLİĞİ'NDE YAŞAMINI SÜRDÜRECEK - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement