'Kitapla Sanatı Bütünleştireceğiz' - Son Dakika
Güncel

'Kitapla Sanatı Bütünleştireceğiz'

\'Kitapla Sanatı Bütünleştireceğiz\'

Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu Kurucusu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sanat Danışmanı Dr.

14.01.2012 11:27

Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu Kurucusu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sanat Danışmanı Dr. Haluk Uygur, bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Çukurova Kitap Fuarı'nın, gelecek yıl 'Çukurova Kitap ve Sanat Fuarı' olarak düzenlenmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Girişimlere bu yıldan başladıklarını belirten Dr. Haluk Uygur, Çukurova Kitap Fuarı'nda bu yıl Adana Düşünce ve Sanat Platformu, Altınşehir Adana Dergisi, Mehmet Baltacı Fotoğraf Müzesi, Kent Kütüphanesi ve Gazete Arşivi, Yeşiloba Şehitliği Müzesi, Adana Sinema Müzesi, Kız Lisesi Anı Müzesi ve Karacaoğlan Müze Kütüphanesi standlarından oluşan 'Adana Sanat Standları'nın açıldığını kaydetti. Bu stantlarda fotoğraf, karikatür ve hat sergilerinin yer aldığını aktaran Dr. Uygur, ayrıca Karagöz gösterilerinin de gerçekleştirildiğini anlattı. Türkiye'de sanat ürünlerinin hak ettiği yeri alamadığını vurgulayan Dr. Haluk Uygur, bu durumu tersine çevirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Çukurova Kitap Fuarı'nın farklı bir yanının olması için gayret ettiklerini belirten Dr. Haluk Uygur şöyle konuştu:

"Fuarımızın, sanatla bütünleşmesi yolunda bu yıl önemli bir adım atıldı. Bir çok ülkede bu iş böyle yapılıyor. Kitap fuarlarında sanat eserlerine de yer veriliyor. Aslında bu işi bu yıl yapacaktık ama resmi prosedürlere takıldık. Gelecek yıl fuarın adı ve konsepti daha da değişecek. Bu yıl açılan sanat stantlarına gösterilen ilgiye ve sağlanan başarıya göre gelecek yıl fuarımızın adı 'Çukurova Kitap ve Sanat Fuarı' olacak. Bu konuda fuarı düzenleyen TÜYAP ile aynı fikirdeyiz. TÜYAP, resmi kurumlardan fuar izni alırken bu durumu dikkate alacak. Bir kitap fuarında olması gerekenlerin yanı sıra sanat ürünleri de sergilenip, sanatçılar da insanlarla buluşacak. Bir yanda heykel ve resim sergileri bir yanda kitaplar olacak." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kitapla Sanatı Bütünleştireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement