KKTC Başbakanı Küçük'ün Parti Genel Başkanlığı - Son Dakika
Güncel

KKTC Başbakanı Küçük'ün Parti Genel Başkanlığı

KKTC Başbakanı Küçük\'ün Parti Genel Başkanlığı

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Başbakan İrsen Küçük'ün Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultayında genel başkan ilan edilmesi parti tüzüğüne aykırı bularak iptaline hükmetti.

03.01.2013 16:17

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Başbakan İrsen Küçük'ün Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultayında genel başkan ilan edilmesi parti tüzüğüne aykırı bularak iptaline hükmetti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, 21 Ekim'de yapılan UBP Kurultayı'ndaki başkanlık seçimini geçersiz saydı. Mahkeme, İrsen Küçük ve UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif arasında yapılan seçimde, tüzüğe göre hiçbir adayın genel başkan seçilmediği kararını verdi.

Mahkeme kararına göre, Kaşif ile Küçük 10 gün içerisinde yapılacak kurultayda yeniden yarışacak. Ahmet Kaşif'in, başkanlık seçimlerinde "ikinci tura gidilmediği için parti tüzüğünün çiğnendiği" gerekçesiyle açtığı davanın kararını bugün açıklandı.

Davaya bakan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanı Kıdemli Yargıç Emine Dizdarlı, UBP Kurultayı'nda İrsen Küçük'ün genel başkan seçildiğinin ilan edilmesinin parti tüzüğüne aykırı olduğunu belirterek, bunun iptaline karar verdi.

Başbakan İrsen Küçük'ün avukatlarından Ergin Ulunay ise kararla hemfikir olmadıklarını belirterek, "Kararın bizi fazla rahatsız eden yönü 10 gün sonra ikinci turun yapılması için bir emrin verilmesidir. Bize göre böyle bir emrin verilmesiyle Mahkeme yetkilerini aştı" dedi.

Ulunay, ilk etapta Mahkeme daha sonra Yüksek Mahkeme'de istinaf haklarını kullanacaklarından 10 günlük sürenin en az 3 aya uzatılması için gerekli müracaatları yapacaklarını söyledi.

UBP kurultayında başkan adayı olan Ahmet Kaşif ise UBP Kurultay davasının açıklanmasının ardından, "mahkeme sürecinin artık bitmesi ve ülke sorunlarının çözümü için uğraş verilmesi çağrısı" yaptı.

Kurultayda alınan kararın parti tüzüğüne aykırı olduğuna inandıkları için bunu reddettiklerini dile getiren Kaşif, "Biz de bunun üzerine yargıya başvurduk. İki aya yakın da yargıdadır. Bugün yargı kararını vermiştir. İlk günden beri yargımız bağımsızdır. Yargımıza güvenmeliyiz. Yargının vermiş olduğu kararı da hep beraber saygı göstereceğiz demiştik. Bugün yargı kararını vermiştir" şeklinde konuştu.

Muhabir: Murat Demirci

Yayıncı: Eyüphan Kılıç - LEFKOŞA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Başbakanı Küçük'ün Parti Genel Başkanlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement