"Koçero" Lakaplı Efsanesi Talat Özkarslı'ya Plaket - Son Dakika
Güncel

"Koçero" Lakaplı Efsanesi Talat Özkarslı'ya Plaket

"Koçero" Lakaplı Efsanesi Talat Özkarslı\'ya Plaket

"Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler bu sezon da tüm hızıyla devam ediyor

11.02.2013 10:37

Türk Telekom'dan, Türk futbolunun "Koçero" lakaplı efsanesi Talat Özkarslı'ya plaket

Türk sporunun en büyük taraftarı Türk Telekom ve Galatasaray Spor Kulübü işbirliği ile başlatılan "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler bu sezon da tüm hızıyla devam ediyor. Türk basketbolunun efsane ismi Yalçın Granit ile başlayan, ardından Metin Kurt, Ali Uras, Sinan Erdem, Türk futbolunun "Baba" Gündüz'ü, Gündüz Kılıç ve "hocaların hocası" Coşkun Özarı ile devam eden etkinliğin bu haftaki efsane ismi "Koçero" lakaplı Talat Özkarslı oldu.

Türk Telekom Arena'da bu akşam oynanan Galatasaray- Antalyaspor karşılaşmasından önce düzenlenen törende, uzun yıllar Galatasaray forması ile top koşturan efsanevi defans oyuncusu Talat Özkarslı'ya Galatasaray Kulübü tarafından plaket takdim edildi.

Futbola Gaziantep sokaklarında başlayan Özkarslı, sırasıyla amatör Şehreküstü ve Göztepe spor kulüplerinde oynadı. Gaziantep'te yerel bir kahramana dönüşen Talat Özkarslı, 1961 yılında Gündüz Kılıç tarafından transfer edildiği Galatasaray'da şöhretini Türkiye sınırlarına yaydı. Doğduğu şehir Gaziantep'te çok sevilen bir figür olduğundan Galatasaray'a gelmesiyle birlikte Gazianteplilerin Galatasaray taraftarı olmasına vesile oldu.

Galatasaray'da Metin Oktay, Turgay Şeren, Kadri Aytaç, Candemir Berkman, Ayhan Elmastaşoğlu ve Uğur Köken gibi önemli isimlerle beraber görev yapan unutulmaz futbol adamı, defansın bel kemiği olarak Galatasaraylıların kendisine büyük güven duymasını sağladı.

Sarı kırmızı formayla 4 Süper Lig ve 4 Türkiye kupası şampiyonluğu yaşayan Özkarslı, A Milli formayı 26 kez giyip bunların ikisinde kaptanlık bandını taktı. Özkarslı, 1971-1972 sezonu öncesinde "vefa borcu" olduğu Gaziantepspor'a giderek Üçüncü Lig'de forma giydi. Ve Gaziantepspor ile şampiyonluk yaşayarak bir üst lige yükseldi. 1974 yılında başarılarla dolu futbol kariyerini noktalayan Talat Özkarslı, 1983 yılında ise Gaziantepspor teknik direktörlüğü yaptı.

Galatasaray-Antalyaspor karşılaşması öncesinde düzenlenen duygu yüklü plaket töreninde taraftarların büyük sevgisiyle karşılanan Talat Özkarslı'nın dev bayrağı Türk Telekom Arena tribünlerinde dalgalandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Koçero' Lakaplı Efsanesi Talat Özkarslı'ya Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement