Koncuk, Yönetici Atamalarını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Koncuk, Yönetici Atamalarını Değerlendirdi

Koncuk, Yönetici Atamalarını Değerlendirdi

Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, "Yönetici atamada haksızlıkları sineye çekmeyeceğiz" dedi.

29.08.2013 12:10

Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, "Yönetici atamada haksızlıkları sineye çekmeyeceğiz" dedi.

Türk Eğitim-Sen Başkanı Koncuk, yönetici atamalarını değerlendirdi. Koncuk, birçok il milli eğitim müdürlüğü yönetici atama duyurularını yaptığını belirterek, bazı il milli eğitim müdürlüklerinin ise okul müdürlüğü için mülakat yapmaya başladığını ifade etti. Ayrıca, il müdürlüklerinin okul müdürlüğü mülakat duyurusu yaptığını söyleyerek, mülakata çağrılan yönetici adaylarından ek 1 belgesinin istendiğini kaydetti.

Koncuk, Yönetici Atama Yönetmeliğine göre, yazılı sınav sonuçları esas alınarak mülakata davet edilmesinin esas olduğunu hatırlatarak, "Yazılı sınav sonuçları ortada iken, yönetici adaylarından ek 1 belgesi istenmesi iyi niyetle açıklanacak bir durum değildir. Ek 1 belgesi istenmesi durumunda mülakat yapacak heyet, mülakata alınan adayın sözlü sınavdan kaç puan alarak başarılı olacağını öngörebilir; art niyetli bir heyet üyesi bunu torpilli adayların korunması için kullanabilir. Kaldı ki, yönetmeliğin yazılı sınav sonuçlarına göre adayların çağrılacağını söylemesine rağmen, bazı il müdürlüklerinin bu kuralı görmezden gelmesi yetkisini aşmak anlamına gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim Sen olarak, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nı bir yazı ile uyardıklarını aktaran Koncuk, "Ancak MEB İl MEM'leri uyaran bir yazıyı bugüne kadar yazmadı. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nden böyle bir hassasiyeti beklemenin mümkün olmadığını bugüne kadar yaşadığımız tecrübelerden biliyoruz, ancak işe çok iddialı başlayan Müsteşar Sayın Yusuf Tekin'in de olayı görmezden gelmesi onun samimiyetini de sorgulamamızı gerektirmektedir"

Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, ciddi baskı altında kaldığını ve sözlü komisyon üyelerini oluşturduğuna dikkat çeken Koncuk, mülakat sonucunun da bu duruma uygun olarak gerçekleştiğini belirtti.

Koncuk, "Mülakatta başarılı olduğuna inanan, tüm soruları cevapladığını söyleyen bir kısım yönetici adaylarına düşük puan verilmesi izaha muhtaçtır. Yazılı sınav sonucu çok yüksek olan bazı adayların mülakatta düşük puan alması nasıl açıklanabilir? Okul yöneticilerinin kirli pazarlıklarla, kapalı kapılar ardındaki görüşmelerle, belli merkezlerden verilen listelerle belirlenmesi ahlaksızlığın ülkemizde geldiği boyutu göstermesi açısından önemlidir. Bir sendikanın, her türlü gayri ahlaki yöntemi sendikal alanda kullanmaya çalışması, yandaşını koruma anlayışıyla hak eden insanların haklarını gasp etmeye çalışması son 11 yılda Türk milli eğitimini yalama yapmış, laçkalaştırmıştır. Emaneti ehline teslim etme anlayışının terk edilerek, tabiri caizse, taklacı insanların, hiçte hak etmedikleri makam ve mevkilere taşınmaya çalışılması alın terine, emeğe ve ülke geleceğine ihanet etmek değilse, nedir?" ifadesini kullandı.

Koncuk, Türk Eğitim Sen olarak, yapılacak yönetici atamalarını yakından takip ettiklerini söyleyerek, "Hakkı, hukuku, alın terini ayaklar altına alan il milli eğitim müdürlerini, komisyon üyelerini deşifre edeceğiz. Kimsenin yaptığı haksızlık yanına kar kalmayacaktır. Bu sebeple, yetkisini aşarak, ek 1 belgesini isteyen tüm valiliklerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Tüm soruları bildiği halde düşük puan verilen bütün yönetici adayları dilekçe vererek, verilen düşük puanın açıklanmasını istemeli ve dava açma yoluna gitmelidir"

Koncuk, Türk Eğitim Sen teşkilatlarının, taraflı davranan il milli eğitim müdürlüklerinin önünde kitlesel basın açıklaması yaparak il müdürünü ve il valisini istifaya davet edeceğini bildirerek, sözlü komisyon üyelerini protesto edeceğini ve yapılan kirli pazarlıkların kamuoyuna duyurulacağını aktardı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Koncuk, Yönetici Atamalarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement