Konser Parasıyla Adli Cezayı Ödediler - Son Dakika
Güncel

Konser Parasıyla Adli Cezayı Ödediler

Konser Parasıyla Adli Cezayı Ödediler

Büyükelçiler Konferansı için 2011 yılı Aralık ayında Edirne'ye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu protesto ederken, kendilerine müdahale eden 4 güvenlik görevlisini tartakladıkları gerekçesiyle 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nce toplam 36 bin...

04.01.2013 12:47

Büyükelçiler Konferansı için 2011 yılı Aralık ayında Edirne'ye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu protesto ederken, kendilerine müdahale eden 4 güvenlik görevlisini tartakladıkları gerekçesiyle 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nce toplam 36 bin lira para cezasına çarptırılan 3 üniversite öğrencisi, cezanın 16 bin liralık bölümünü, Ezginin Günlüğü ve Erdal Güney konserlerinden toplanan paralarla ödedi.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde 23 Aralık 2011 günü düzenlenen 4'üncü Büyükelçiler Konferansı'na Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Salona alınmayan bir grup öğrenci dışarıda sloganlar atarak Ahmet Davutoğlu ve içeri girişlerine izin verilmemesini protesto etti. Bu sırada özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında arbede çıktı. Üniversite öğrencileri Serkan V., Hasan G. ve İpek K. ile güvenlik görevlileri A.E., M.S. M.Ö. A.S. darp edildikleri gerekçesiyle sağlık raporu alarak birbirlerinden şikayetçi oldu. Öğrenciler Serkan V., Hasan G. ve İpek K. hakkında 'Kamu görevlilerini yaralama' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 4 güvenlik görevlisi hakkında ise 'vasıflı yaralama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle Edirne 1'nci Sulh Ceza Mahkemesine dava açıldı.

Geçen yıl Temmuz ayında tamamlanan ve 7 ay süren davada mahkeme 'Kamu görevlilerini yaralama' suçundan Trakya Üniversitesi öğrencilerinden Edirne Gençlik Muhalefi üyesi İpek K., Serkan V. ve Hasan G.'ye 18'er ay hapis cezası verdi. Mahkeme, hapis cezalarını paraya çevirerek 12'şer bin liraya hükmetti, 4 güvenlik görevlisi de beraat etti.

16 BİN LİRAYI ÖDEDİLER

Öğrencilerden İpek K. ve bir grup arkadaşı adli para cezasının bir kısmını ödemek için Edirne Adliyesi'ne geldi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Bürosu'ndaki işlemlerinin ardından Edirne Defterdarlığı'na 20 takside bölünen 36 bin liralık cezanın 16 bin lirasını yatırdıklarını ifade eden İpek K. şunları söyledi:

"Edirne'de üniversitemize gelen Ahmet Davutoğlu'nu protesto ettiğimiz sırada özel güvenlik görevlileri bizlere müdahale etti. Daha sonra bir süreliğine arbede çıktı. Güvenlik görevlileri 3 arkadaşımızdan, biz de onlardan şikayetçi olduk. Edirne 1'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sonucunda önce hapis cezası aldık, daha sonra da bu paraya çevrildi. Benle birlikte 3 kişiye 12'şer bin liradan 36 bin lira adli para cezası verildi. Öğrenci olduğumuz için bizim bu parayı ödememiz mümkün değildi. Edirne'de geçen ay Ezginin Günlüğü ve Erdal Güney konserleri yaparak 16 bin lira topladık. Şimdi oradan elde edilen geliri cezaya yatırdık. 36 bin lira değil 366 bin lira para cezası verseler biz AKP'nin baskılarından yılmayacağız."

Öğrenciler kalan 20 bin liralık bölümün daha sonra ödeneceğini söyleyerek adliyeden ayrıldı. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konser Parasıyla Adli Cezayı Ödediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement