Konya Linç Edilmek İstenen Zanlı, Kiracısını 6 Bin Lira Alacağı İçin Öldürmüş - Son Dakika
Güncel

Konya Linç Edilmek İstenen Zanlı, Kiracısını 6 Bin Lira Alacağı İçin Öldürmüş

Konya Linç Edilmek İstenen Zanlı, Kiracısını 6 Bin Lira Alacağı İçin Öldürmüş

Konya'nın Çumra İlçesi Sanayi Sitesi'nde dün kiracıları 28 yaşındaki Mehmet Ünlü'yü av tüfeğiyle öldürüp kardeşi 30 yaşındaki Kamil Ünlü'yü ağır yaralayan ve çevredeki esnaf tarafından linç edilmek istenen 27 yaşındaki dükkan sahibi H.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

17.03.2015 16:57

Konya'nın Çumra İlçesi Sanayi Sitesi'nde dün kiracıları 28 yaşındaki Mehmet Ünlü'yü av tüfeğiyle öldürüp kardeşi 30 yaşındaki Kamil Ünlü'yü ağır yaralayan ve çevredeki esnaf tarafından linç edilmek istenen 27 yaşındaki dükkan sahibi H.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaklaşık 6 bin lira birikmiş kira borcu için cinayeti işlediğini belirten H.A.'nın ifadesinde, "Birikmiş kira alacağımı almaya gittim. Aramızda tartışma ve küfürleşme olunca tüfeği arabadan alıp ateş ettim? dediği öğrenildi. H.A., dün öğle saatlerinde Sanayi Sitesi'ndeki dükkanda kiracı olarak bulunan koparta ustası Mehmet ve Kamil Ünlü kardeşlerden iddiaya göre biriken 6 bin lira kira borcunu istemek için işyerine gitti. İddiaya göre H.A. ile kiracıları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine H.A., otomobilinden aldığı av tüfeğiyle Ünlü, kardeşlerin üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu Mehmet Ünlü olay yerinde yaşamını yitirdi, Kamil Ünlü de ağır yaralandı. Yaralı Kamil Ünlü, ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. H.A. da elindeki av tüfeğiyle çevredeki esnaflara tehditler savurmaya başladı. Yaklaşık 200 esnafta H.A.'ya tepki gösterip linç etmek istedi. Bunun üzerine polis, H.A.'yı güvenlik amacıyla olay yerinden 100 metre ilerideki Sanayi Camisi'nin içerisine aldı. Toplanan kalabalığın içeriye girmesine izin verilmedi. Kalabalık sayının artması üzerine olay yerine takviye olarak Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri sevk edilip, camii çevresinde adeta etten duvar örüldü. Öfkeli kalabalıkta şüpheli H.A.'ya ait park halindeki otomobili yan çevirdi. Şüpheli gizlice camiden çıkartılıp polis merkezine götürüldü. Kalabalık ise dağıldı.

Gözaltına alınan H.A., biriken yaklaşık 6 bin lira kiraca borcunu almak için gittiğini belirterek, "Birikmiş kira alacağımı almaya gittim. Aramızda tartışma ve küfürleşme olunca tüfeği arabadan alıp ateş ettim."dediği öğrenildi.

Sorgusu tamamlanan H.A., güvenlik nedeniyle bugün saban erken saatlerde adliyeye sevk edildi. H.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine kondu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Linç Edilmek İstenen Zanlı, Kiracısını 6 Bin Lira Alacağı İçin Öldürmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement