Korgeneral Mendi: Gönlümüz ve Makamımız Gazilere Her Zaman Açıktır - Son Dakika
Güncel

Korgeneral Mendi: Gönlümüz ve Makamımız Gazilere Her Zaman Açıktır

Korgeneral Mendi: Gönlümüz ve Makamımız Gazilere Her Zaman Açıktır

Elazığ'da, 'Gaziler Günü' nedeniyle düzenlenen törende konuşan 8'inci Kolordu komutanı Korgeneral Galip Mendi, "Bizim sizlere her zaman gerek gönül, gerek makam, gerekse evlerimizin kapısı açıktır.

19.09.2011 15:36

Elazığ'da, 'Gaziler Günü' nedeniyle düzenlenen törende konuşan 8'inci Kolordu komutanı Korgeneral Galip Mendi, "Bizim sizlere her zaman gerek gönül, gerek makam, gerekse evlerimizin kapısı açıktır. Sizler bizim her zaman gönlümüzdesiniz ama, Türk Ulusu'nun en azından senede bir defa sizleri hatırlaması açısından da son derece önemli bir gün gaziler günü"dedi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Bilal Avcıoğlu ise, "Bizleri tekrar savaş çizmelerimizi giymeye mecbur etmeyin. Bizim şanlı sayfalarımız biraz daha artar ve sıklaşır ama, sizler bu ruhun pençesinde paramparça olur yok olur gidersiniz daha önceleri olduğu gibi" diye konuştu.

Gaziler Günü etkinlikleri, Elazığ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na askeri bando eşliğinde çelenk sunulmasıyla başladı. Elazığ Vali Yardımcısı Altuğ Çağlar, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Beldiye Başkan Yardımcısı Atik Birici, Elazığ İl Jandarma Komutanı Ufuk Özsoy, Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun ile Elazığlı gazilerin katıldığı tören, çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Bilal Avcıoğlu, savaş meydanlarını gözleri ile gördüklerini ve adımları ile ölçtüklerini belirterek, şöyle dedi:

"Ama vatanımızı, toprağımızı düşmana ezdirmedik ve çiğnetmedik. Yeri geldiğinde aynı ruh ve imanla Kuva-i Millye ruhunun bütünü ve genç nesillerdeki taze gücü ile aynı altın sayfaları yazdırmaya hazırız ve bu güçteyiz. Bizleri savaş çizmelerimizi tekrar giymeye mecbur etmeyin. Bizim şanlı sayfalarımız biraz daha artar ve sıklaşır ama sizler bu ruhun pençesinde paramparça olur yok olur gidersiniz daha önceleri olduğu gibi."

Konuşmadan sonra protokol üyeleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi'ni ziyaret etti. Burada gazilere seslenen 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, şunları söyledi:

"Bizim sizlere her zaman gerek gönül, gerek makam, gerekse evlerimizin kapısı açık. Tabi başta Sizler bizim her zaman gönlümüzdesiniz ama, Türk Ulusu'nun en azından senede bir defa sizleri hatırlaması açısından da son derece önemli bir gün. Tabi bu Cumhuriyetimiz, bu vatanımız kolay kurulmadı. Halen bu konuda Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek parçalamak isteyen vatan hainlerine karşı bildiğiniz gibi mücadele veriyoruz. Türk milleti başta aziz şehitlerimiz olmak üzere sizlere büyük şeyler borçlu, bizler de borçluyuz. Bu vatanın bu vaziyette olması, bölünmemesi aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin sayesinde olmuştur."

Protokol üyeleri, daha sonra Elazığ'lı gazilerin İcaddiye Şehitliğindeki mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Korgeneral Mendi: Gönlümüz ve Makamımız Gazilere Her Zaman Açıktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement