Koruma Altına Alındığı Evde Şiddet Uygulayan Kocasını Öldürdü - Son Dakika
Güncel

Koruma Altına Alındığı Evde Şiddet Uygulayan Kocasını Öldürdü

Koruma Altına Alındığı Evde Şiddet Uygulayan Kocasını Öldürdü

Adana'da eşinden şiddet gördüğü için baba evinde koruma altına alınan kadın, burada da eşinin şiddetinden kurtulamayınca kocasını silahla vurarak öldürdü.

18.01.2014 10:37

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Abdioğlu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre bir süre önce evlenen ve 10 aylık bebekleri olan Mehmet Hakan K. (40) ile Meral K. (34) sürekli tartışmaya başladı. Mehmet Hakan K., eşini sürekli darp etmeye ve evdeki eşyalara zarar vermeye başladı. Genç kadın, 10 aylık bebeğiyle defalarca polis merkezine gitti. Artık koca şiddetine dayanamayan genç kadın, 13 Ocak 2014 tarihinde eşinden dayak yediği için Abdioğlu Mahallesi'ndeki baba evine gitti. Ancak kocası burada da rahat vermeyince bu kez kadın jandarmaya başvurdu. Bunun üzerine genç kadına koruma kararı çıktı ve kocasının kaldığı eve yaklaşma yasağı getirildi. Yasağa rağmen şahıs, eşinin kaldığı baba evine gelerek burada da kavga çıkardı. Son olarak 10 aylık bebeği rahatsızlanan genç kadın, eşi ve ağabeyi Murat ile birlikte çocuğunu doktora götürdü. Dönüşte ise eşi otomobili hızlı sürdüğü için tartıştılar, bu nedenle eşi tokat atınca gözünde ve yanağında yara izi oluştu. Mehmet Hakan K. işi olduğunu söyleyerek, eşini ve kaynını otomobilden indirdi. Genç kadın ve ağabeyi başka bir otomobile binip köye dönerken, öfkeli koca geri döndüğünde eşini bıraktığı yere bulamayınca, önce telefonla arayıp küfretti. Daha sonra da eşinin kaldığı eve gelip kavga çıkardı. Girmesi yasak olduğu evde çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, Mehmet Hakan K. silah çekti. Kadının ağabeyi sopa ile eline vurup silahı düşürürken, bu sırada silahı yerden alan genç kadın ateş ederek kocasını öldürdü. Daha sonra da jandarmayı arayarak teslim oldu. Hayatını kaybeden kocası ise Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirilerek otopsi yapıldıktan sonra yakınları tarafından alınarak toprağa verildi.

Genç kadın ise jandarmada ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcı karşısına çıkan kadın kocasıyla yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Yasaklama kararına rağmen eşim, tedbir konulan yere yani babamın evine gelip bize küfür edip saldırdı. Tedbir kararından sonra Hakan geceleri babamın evine gelerek bize sürekli saldırmaya çalıştı. Geceleri eve gelerek girmeye çalıştı. Ağabeylerim evin etrafından uzaklaştırdılar ancak o otomobilin içinde yatmış. Bir iki gün böyle uzaklaştırmaya çalıştık ancak evin etrafında tur atıp durmuş. O gün doktor dönüşünde otomobili çok delice ve hızlı kullanıyordu. Ben de 'çocuk var yavaş git' dediğime bana elinin tersiyle tokat attı. Gözümde ve yanağımda yara oluştu. Biz de otomobilden indik. Kendisi de işi olduğunu söyleyerek ayrıldı. Eşim hızlı otomobil kullandığı için onu beklemedik. O gelip bizi bulamayınca beni telefonla arayıp küfretti daha sonra da gelmemesi gereken eve yine geldi. Köydeyken eşim ağabeylerime ve enişteme 'siz nasıl erkeksiniz, siz namussuzsunuz' diye küfürlü konuşarak 'sizin kafanızı koparacağım' dedi. Daha sonra hepimize dönerek küfür etti. Zaten daha önce de küfür ederdi. Daha sonra ayağa kalkarak önce oturduğu sandalyeyi çıkardı ardından belinden silahını çekerek sırtını bize dönüp, daha sonra anladığım kadarıyla namlusuna mermiyi verdi. Ben o sıra onun ne yaptığını fark etmedim. Ancak tabancayı çektiğini ve mekanizma sesini duydum. Silahı doğrultarak bize doğru döndüğünde, Ayhan ağabeyim silahı tutuğu eline değnekle vurarak silahı yere düşürdü. Eşim Hakan bu sefer de cebinden bıçak çıkardı. Önce Murat ağabeyimin göğsüne vurarak yaraladı. Sonra benim sol kuluma bıçakla vurdu. Ben de yaralandım. Sonra tabancayı birisi şimdi hatırlamıyorum ayağıyla Hakan'ın yanından uzaklaştırdı. Ben de ağabeyimi kanlar içinde yerde görünce silahı yerden alıp, o korku ve panikle bana ve ağabeyime daha fazla zarar vermesin diye hedef gözetmeksizin kendimi ve ailemi kurtarmak için ateş ettim. Ben hayatımda hiç silah kullanmadım. Ben eşimi öldürme kastıyla hareket etmedim. Ben o ara kendimi kaybetmiştim. Sadece tetiğe bastığımı hatırlıyorum, mermiyi ağzına ben vermedim. Çok pişmanım, ben öldürmek için ateş etmedim. Ailemi ve kendimi korumak için ateş ettim."

Savcı, genç kadının ifadesini aldıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Genç kadının avukatı Nizar Savaş, müvekkilinin olayı geçmişteki şiddet nedeniyle yapmadığını ileri sürerek, müvekkilinin olayı nefsi müdafaa dahilinde işlediğini, 10 aylık çocuğu olduğunu da belirterek Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanma talebinde bulundu. Ancak mahkeme kadının tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. Kadın jandarma tarafından cezaevine götürüldü.

FATİH KEÇE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Koruma Altına Alındığı Evde Şiddet Uygulayan Kocasını Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement