Koşmak İstiyorum - Son Dakika
Güncel

Koşmak İstiyorum

Koşmak İstiyorum

'Ben de koşmak istiyorum' diyen gencin bu hayali için 15 bin TL gerekiyor.

30.01.2012 08:40

Bursa'da 2004 yılında babasının kullandığı kamyonun altında kalan ve kazada bir bacağını kaybeden 13 yaşındaki çocuk, artık koca bir genç oldu. 'Ben de koşmak istiyorum' diyen gencin bu hayali için 15 bin TL gerekiyor.

8 yıl önce babası Gani Dönmez'in kullandığı hareket halindeki kamyona binmek isteyen 13 yaşındaki Ahmet Dönmez'in sol bacağı teker ile çamurluk arasına sıkıştı. Geçirdiği ameliyatlar sonucu sol bacağını kaybeden talihsiz Ahmet, şimdi 21 yaşında genç bir delikanlı oldu, ama eskisi gibi koşamıyor.

Ben spor yapmak istiyorum, yüzmek istiyorum, koşmak istiyorum, ülkemi atletizm dalında temsil etmek istiyorum diyor Ahmet

Hayali Askıda

8 yıldır tek bacağı ile yaşama tutunan ve Çayırova'da aktarma üssü bulunan bir kargo şirketinde çalışan Ahmet Dönmez, zor şartlar altında işe gitmek zorunda kalıyor. Bu haliyle çalışmaktan gurur duyduğunu ifade eden genç, artık koşmak istediğini, ancak maddi imkansızlıklardan dolayı bu hayalini gerçekleştiremediğini söyledi.

Gebze Arapçeşme Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Dönmez, 8 yıllık süre içinde yetkili birçok devlet makamına gittiğini, ancak ihtiyacı olan hidrolik protez bacak için gerekli olan 15 bin TL'yi bir türlü bulamadığını söyledi. Dönmez, sesine kulak veren duyarlı kişilerden 0534 827 44 98 numaralı telefon hattından kendisine ulaşmasını rica etti.

Yüreğiniz yoksa kazanamazssınız, Yürek bende Allah' ına kadar var Zeki Ağbi diye başlayan ve şöyle devam eden bir mektup;

2004 yılı Ağustos ayının 17' si, hava olabildiğince sıcak, babam, ben ve ağbim ormandan kamyona odun yükledik ve Bursa Gemlik' e doğru yola çıktık. Orman yolu hem virajlı, hemde sivri taşlar var, kamyondaki yük ise 36 ton, dolayısı ile lastiklere zarar vermemesi için babam " oğlum aşşağıya in, virajdaki sivri taşları al kenara at, lastiklerin yanaklarını kesmesin " dedi. Bende inip taşları attım. Kamyon ağır bir şekilde gelmeye, virajı dönmeye başladı. Çok hiperaktif bir çocuktum, yerimde iki dakika duramazdım, her zaman hareket halindeki aracın kapısını açar, zıplayarak binerdim. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar… derler ya hani o hesap çocukluğun verdiği cahillik, tez canlılığımın ve hiperaktifliğimin kurbanı oldum.

Kamyon virajı dönerken düz binemediğimden sağ ayağımı ilk basama-ğa attım soluda atayım derken lastik dışa dönük olduğundan sol ayağımı lastik ile çamurluk arasına kaptırdım ve yere düştüm. 36 ton yüklü olan kamyon her iki bacağımın üstünden geçti. Kemiklerimin tamamı kırılmış, ayaklarımı sadece dışarı patlayan et parçaları tutuyormuş. Hemen hastaneye kaldırmışlar, bir ayağımın sinirleri, damarları koptuğundan diz üstünden kesmişler. Diğer bacağımı ise zar zor ameliyat ile kurtarabilmişler.

Öyle güçlü bir iradeye sahiptim ki özgüvenimi hiç kaybetmedim. Olan olmuş dedim ve bu durumu 1 senede kabullendim. Kaderimden kaçamadığım için ne yaparsam yapayım ka-derime boyun eğip böyle yaşamayı kabullendim. Zamanla bu durumu içime sindirdim. Hayata bir perdenin arkasından bakmak yerine toplum içine girmeyi ve bana acımaklı bakan gözlere aldırmamayı başardım. Benim için en zoruda tamamıyla benim hatam olan kazada babamın kurban olması. Zavallı babamı yıllardır vijdanı yetirdi bitirdi.

Ben koşmaya başladığımda sevinecem, kahkaha atacam, içimden çığlık atmak gelecek, ama en çok babamın yüzünün güldüğünü görmek istiyorum, işte o an dünyalara bedel olacak o gülücü-ğü. Eksik olan ayağım değil ileri fonksiyonlu özelliklere sahip canavar gibi bir protez tek eksiğim. Ben koşabilirim demiyorum bak Allah' ın izniyle koşacağım diyorum. Size söz veriyorum kendimi o kadar çok geliştireceğim ki diyeceksiniz ki " biz bu kadarını beklemiyorduk, sağlıklı insanın göz alıp yapamadıklarını sen bu halinle yapıyorsun, helal olsun sana " diyeceksiniz. Seninde ön ayak olmanla spor dalında en iyi yerlere geleceğim Zeki Ağbi söz veriyorum sana…

Gebze Sakatlar Derneği Başkanı Esat Uzun, Ahmet Dönmez' in sağlığına kavuşması için gerekli olan bağlantıları kuracaklarını, yaptırılacak protez için Gebze Kaymakamı Sayın Salih Karabulut' tan destek isteyerek bir kampanya başlatmak istediklerini belirterek " Tüm hayırseverleri alınan resmi izinlerden sonra destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Koşmak İstiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement