Köylü Kadınlar Karayolunda 40 TL'ye Temizlik Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Köylü Kadınlar Karayolunda 40 TL'ye Temizlik Yapıyor

Köylü Kadınlar Karayolunda 40 TL\'ye Temizlik Yapıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir grup kadın, karayolu ortasındaki kavşak ve refüjlerde günlük 40 TL yevmiye karşılığında temizlik ve bakım çalışması yapıyor.Kdz.

26.10.2013 12:47

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir grup kadın, karayolu ortasındaki kavşak ve refüjlerde günlük 40 TL yevmiye karşılığında temizlik ve bakım çalışması yapıyor.

Kdz. Ereğli ilçesi Göktepe Mahallesi yakınındaki Zonguldak-İstanbul Karayolu'nda köylü kadınların kazmalarla çalıştığını gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Alaplı ilçesine bağlı Kabalar köyü Dereler Mahallesi'nde yaşayan ve kadınların başında duran Mehmet Bilen, yaklaşık 2 kilometrelik bir alanda temizlik ve bakım çalışması yaptıklarını söyledi. Çalışan kadınlarla akraba ve komşu olduklarını dile getiren Bilen, "Kavşağa şu anda bakım yapıyoruz. Karayollarında orta kısımları tamir ediyoruz şu anda. Alaplı'nın Kabalar köyü Dereli Mahallesi'ndeniz. 10 kişi çalışıyoruz burada. Göktepe altından Alaplı Jandarma Karakolu'nun oraya kadar yolu kazacağız. 15-20 gün süreceğini düşünüyoruz. Kaç günde biter bilmiyorum" dedi.

Karayolu'nda çalışan kadınlardan Şerife Bilen ise ekmek parası için çalıştıklarını belirterek çevreden kendilerini görenlerin çok şaşırdığını ve kendilerine ne yaptıklarını sorduklarını söyledi. Şerife Bilen tarlada çalışmakla karayolunda çalışmak arasında fark olmadığını ifade etti. Melek Yaman ise, karayolunun ortasında ki temizlik çalışmasının tamamlanmasının ardından buraya ağaç fidanları dikeceklerini dile getirdi.

Erkeklerin günlük 50 TL, kadınların da 40 TL yevmiye aldığını ifade eden Mehmet Bilen, bazı noktalara ağaç fidanları da dikeceklerini belirtti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylü Kadınlar Karayolunda 40 TL'ye Temizlik Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement