KÜ Akademik yıl açılışı - Son Dakika
Güncel

KÜ Akademik yıl açılışı

KÜ Akademik yıl açılışı

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Üniversiteli şehir olmanın imkanlarının nimetlerini bütün Kastamonu yaşıyor, tadıyor, paylaşıyor" dedi.

09.10.2013 21:58

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Üniversiteli şehir olmanın imkanlarının nimetlerini bütün Kastamonu yaşıyor, tadıyor, paylaşıyor" dedi.

Vali Bektaş, 3 Mart Konferans Salonunda düzenlenen Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Yeni Akademik Yıl Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, şehrin üniversiteyi geç bulduğunu belirterek, Kastamonu'nun Türkiye'de üniversiteyi erken hak eden illerden biri olduğunu söyledi.

Bektaş, üniversitenin 17 bin öğrencisiyle şehrin hayatında bütün ağırlığıyla yerini aldığını vurgulayarak, "Hızla kurumsallaşıyor, alt yapısını tamamlıyor. Binalarını yapıyor, öğretim üyelerini toparlıyor, yüksekokulların sayısını artırıyor. Hayatımızda hızla yerini alıyor. Artık Kastamonu'da bir üniversite var. Üniversiteli şehir olmanın imkanlarının nimetlerini bütün Kastamonu yaşıyor, tadıyor, paylaşıyor" diye konuştu.

İlerleyen yıllarda sokakta yürüyen 4 kişiden birinin üniversiteli olacağını belirten Bektaş, şehrin de adaptasyon sürecini daha hızlı ve nitelikli olarak kapatmak için üzerine düşen görevi yerine getireceğine inandığını kaydetti.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da üniversitede 550'si akademik ve 370'i de idari personel olmak üzere 920 personelin görev yaptığını dile getirerek, "17 bin kadar kayıtlı öğrencisiyle eğitim-öğretim devam etmektedir. Geçen yılki 59 öğrencimize ilaveten, 2013- 2014 eğitim öğretim yılında üniversitemize 200 kadar uluslararası öğrenci daha kayıt yaptırmıştır" dedi.

KÜ'nün milli, manevi ve kültürel değerlere sahip çıkan, üniversitenin evrenselliğini ön plana çıkaran bir anlayışa sahip olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Hedefimiz araştırmayı bilen, geçmişten hareketle geleceğe yön verebilen, cumhuriyetin kıymetini bilen, dilinin kıymetini bilen, inançları sağlam, ülkesini seven öğrenciler yetiştirmektir. Bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerine uygun yayınlar yapan ve yapılması yönünde örneklik gösteren bilim insanı yetiştirmek, eğitim öğretimin niteliğini yükseltmek hedeflerimiz arasındadır. Türkiye Cumhuriyetinin temel değerleri çerçevesinde eğitimini sürdürecek olan KÜ, barındırdığı dinamik unsurlar ile bunu başarabilecek güçtedir."

Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Arslan, "İnsan ve Eğitim" konulu akademik açılış yılı dersini verdi.

2-KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ın konuşması

3-Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ın konuşması

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KÜ Akademik yıl açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement