Küçük Can, Yaşama Tutundu - Son Dakika
Güncel

Küçük Can, Yaşama Tutundu

Küçük Can, Yaşama Tutundu

Muğla'nın Milas İlçesi'nde 12 gün önce meydana gelen kazada, otomobilin kırılan camından fırlayarak beyin kanaması geçiren 5 yaşındaki Can Cüncan yaşama tutundu.

26.06.2013 20:44

Muğla'nın Milas İlçesi'nde 12 gün önce meydana gelen kazada, otomobilin kırılan camından fırlayarak beyin kanaması geçiren 5 yaşındaki Can Cüncan yaşama tutundu. Sağlığına kavuşan Can, ailesiyle mutluluk pozu verdi.

Geçen 14 Haziran'da ailesiyle İstanbul'daki evlerinden Bodrum'a tatile gelirken Muğla'nın Milas İlçesi'nde otomobillerin takla atması sonucu 5 yaşındaki Can Cüncan, yaralandı. Otomobilin kırılan camından yol kenarındaki tarlaya fırlayan Can, Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği, bacağından tendon kopması ve sağ kolunda kırık olduğu belirlenen Cüncan, durumu ağır olduğu için Özel Bodrum Hastanesi'ne sevk edildi. Burada Beyin Cerrahı Op.Dr. Abdullah Servet ve ekibi tarafından ameliyat alınan küçük Can, 12 gün sonra sağlığına kavuşup, annesi Sedef, babası Bülent ve kardeşi Zeynep Cüncan'a tekrar sarılabilmenin mutluluğunu yaşadı.

Ameliyatı yapan Op. Dr. Abdullah Servet, Can'ın kazanın ardınan kendilerine getirildiğinde hayat tehlikesinin bulunduğunu belirterek şunlarıs söyledi:

"Hemen yoğunbakım ünitesine aldık. Çekilen beyin MR'ı ve tomografisinde başında 4 ana parça kırık ve kırıklardan kaynaklı çökme ve kanama vardı. Ayrıca sol kulak işitme bölgesini çaprazlayan kırık vardı ve görme merkezinin üstünde beyin ana toplar damarı yırtıktı. Can'da görme kaybı başlamıştı. Süratle ameliyata aldık. Yaklaşık 4 saat süren beyin ameliyatının ardından Ortopedi Uzmanımız Op. Dr. Barış Coşkun da gereken ortopedik müdahaleleri gerçekleştirdi. Her iki ameliyat da son derece başarılı geçti. Can üçüncü günde yeniden görmeye başladı, sağ kolundaki felç geriledi ve haftasında da herhangi bir kalıcı hasar olmaksızın taburcu ettik. Yaptığımız doğru ve zamanında müdahaleler sonucunda, çocuğun bundan sonraki hayatını etkileyebilecek olumsuz sonuçlar olmaksızın sağlığına kavuşmuş olmasından dolayı son derece mutlu ve gururluyuz."

Anne Sedef Cüncan ise "Kazadan hemen sonra, Can sesimi duyuyor ancak beni göremiyordu. Açıkçası çok korktum. Çok şükür oğlumuz yapılan doğru müdahale sonucu kurtuldu. Herhangi bir kalıcı hasar da kalmadı. Doktormarımıza ve tüm hastane personeline teşekkür ediyorum" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Can, Yaşama Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement