Kula'da Engelli Koordinasyon Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kula'da Engelli Koordinasyon Merkezi Açıldı

Kula\'da Engelli Koordinasyon Merkezi Açıldı

Kula Ortopedik Spastik Özürlü Çocukları Koruma ve Yardım Derneği'nin "Engelsiz Kula" projesi kapsamında hazırlanan Engelli Koordinasyon Merkezi Manisa Milletvekili Sayın Hüseyin TANRIVERDİ'nin katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

27.07.2013 12:36

Açılış törenine ayrıca Kula Kaymakamı Sayın Yusuf CIBIR, Kula Belediye Başkanı Sayın Selim AŞKIN, Ajansımız Genel Sekreter Vekili Sayın Veli OĞUZ ve İzleme Değerlendirme Birimi Uzmanlarından Mustafa COŞKUN ile ilçe yetkilileri katıldılar.

Ajansımızdan 143.754,04 TL hibe alan projeye Kula Belediyesi ve Kula 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ortak olarak katılıyor. Ayrıca projeye Kula ilçesinden ve il merkezinden 8 farklı kamu kurumu ve dernek iştirakçi olarak katılmakta.

Proje ile Kula ilçesinde yaşayan engellilerin toplumsal hayatın her alanında katılımını teminat altına alınması ve sosyal yaşam alanların ve hizmetlerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak amaçlanıyor. Bu kapsamda engelli koordinasyon merkezinin yanı sıra, engelli çağrı merkezi kurulması, engelli konseyi kurulması, Kula engelli haritası çıkarılması, şehirdeki engelli vatandaşlara yönelik altyapıların geliştirilmesi, Devlet Hastanesi'nde engelli danışma masası kurulması, sağlık aracı alımı faaliyetlerinin yanı sıra engelli bireylere yönelik çeşitli sosyal, sportif, eğitici ve meslek edindirici kurs ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kula'da Engelli Koordinasyon Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement