Kumrular'daki Patlamaya İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Kumrular'daki Patlamaya İlişkin Dava

Kumrular\'daki Patlamaya İlişkin Dava

Sanıklar, TMK'nın 10. maddesiyle görevli mahkemelerin kapatılmasını öngören kanun çıkana kadar duruşmanın ertelenmesi talebinde bulundu Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

17.02.2014 16:45

Ankara Kumrular Caddesi'nde, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen, 5 kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör eylemi ile Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıyla ilgili davada, sanıklar, TMK'nın 10. maddesiyle görevli mahkemelerin kapatılmasını öngören kanun çıkana kadar duruşmanın ertelenmesi talebinde bulundu.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki, 19 sanığın yargılandığı davaya, tutuklu sanıklar Ümit Akgümüş, Fethullah Yiğit, Ertan Yürek, Ramazan Pamukçi, Halil Bayık, tutuksuz sanıklar Mürsel Pamukçi ve Ahmet Korhan ile bazı sanık ve müşteki avukatları katıldı.

Duruşmada, tanıklar dinlendi. Tanık Ali Vahit Utlu, patlamada kullanılan otomobilin bir arkadaşına ait olduğunu, olaydan bir süre önce, müşteri çıkması üzerine otomobili satmak için galeriye götürdüğünü anlattı.

Başka bir şey bilmediğini belirten Utlu'ya, Sanık Ümit Akgümüş'ün avukatı Kemal Binici, "Bombalı aracın kullanıldığı eylemle ilgili, Emniyet'te size şüpheli teşhisi yaptırıldı mı? Teşhis ettiğiniz şüpheliyi, burada da gösterebilir misiniz" sorusunu yöneltti.

Utlu, teşhis ettiği kişinin Ümit Akgümüş olduğunu belirtti. Bunun üzerine Akgümüş, Utlu'ya, "Terbiyesiz adam, hiçbirinizin peşini bırakmayacağım" dedi.

-"Mahkemeyi tanımıyoruz"

Duruşmada söz alan Fethullah Yiğit, TMK'nın 10. maddesiyle görevli mahkemeyi eleştirerek,  "Özel yetkili mahkemelerin hangi odaklar için çalıştığı ortaya çıkmıştır. Bu mahkemelerin kaldırılması gündemde. Bu nedenle mahkemeyi tanımıyoruz. Savunma yapmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer sanıklar da Yiğit'in ifadesine katıldıklarını belirtti.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve eksikliklerin giderilmesini talep etti.

-Mahkemenin kararı

Bu sırada sanıklar, duruşma salonundan ayrılmak istedi. Sanıklar duruşma salonunu jandarma eşliğinde terk ederken, Ümit Akgümüş, "Haramice hukuku nefretle kınıyor ve reddediyorum" dedi.

Sanık avukatları da TMK'nın 10. maddesiyle görevli mahkemeleri kaldıran yasanın çıkmak üzere olduğunu hatırlatarak, duruşmanın ertelenmesini istedi.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumrular'daki Patlamaya İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement