Kurşun Geçirmez Güvenlik Kabini Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Kurşun Geçirmez Güvenlik Kabini Üretiyor

Kurşun Geçirmez Güvenlik Kabini Üretiyor

AYDIN'da 25 yıldır saha ve zemin beton işleri yapan şirketi bulunan 48 yaşındaki Hasip Aksu, lise mezunu olan oğlu 19 yaşındaki Harun Aksu'nun önerisi ile kurşun geçirmez güvenlik kabini üretimine başladı.

07.06.2017 09:51

AYDIN'da 25 yıldır saha ve zemin beton işleri yapan şirketi bulunan 48 yaşındaki Hasip Aksu, lise mezunu olan oğlu 19 yaşındaki Harun Aksu'nun önerisi ile kurşun geçirmez güvenlik kabini üretimine başladı. Aksu, ilk kurşun geçirmez güvenlik kabinini Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı için üretiyor.

İzmir-Aydın Karayolu üzerindeki 6 kişinin çalıştığı 700 metrekarelik fabrikada, saha ve zemin beton işleri ve kameriye yapan işadamı Hasip Aksu, oğlu Harun'un önerisiyle, son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle, başta güvenlik güçleri ve kamu kuruluşlarının ihtiyacı olan kurşun geçirmez güvenlik kabini üretimine başladı. Aksu, 9 metrakare büyüklüğünde olan, içinde yaşam alanı olarak kullanılacak mutfak, kurşun geçirmez cam takılı 6 penceresi, dört tarafı gece görüş kamerasıyla donatılmış güvenlik kabinlerinin ilkini Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı için üretti.

18 ton ağırlığındaki kurşun geçirmez güvenlik kabinini daha teslim etmeden yeni sirapişler almaya başladıklarını belirten Aksu, oğlunun bu projesine destek vererek doğru bir şey yaptığını gördüğünü söyledi. 25 yıldır inşaat sektörünün içinde olduğunu belirten Aksu, ürettikleri kabinlerin asla kurşun geçirmediğine dikkati çekip, "Atılan kurşun betonun içinde kalır. Zaten ürettiğimiz ilk kabini testen geçireceğiz" dedi.

Türkiye'de kurşun geçirmez güvenlik kabini yapan ikinci firma olduklarını vurgulayan Harun Aksu ise, "Çocukluğumdan beri babama işlerinde yardım ediyorum. Okuldan artan zamanlarda ve yaz tatillerinde babamın yanında çalışıyordum. Türkiye'deki son yıllara yaşanan terör olayları nedeniyle böyle bir proje aklıma geldi. Bu projeme babam da destek verdi. Baba mesleğini daha iyi yerlere taşıyabilmek için bunu geliştirmeyi hedefledim. Yaptığımız bu işin daha iyilerini de yapacağız. Kurşun geçirmez güevinlik kabinini Türkiye'de şu an üreten sadece Ankara'da bir firma var. Biz de Aydın'da bu konuda ilk ve tek firma olduk. Tüm Türkiye'de bu güvenlik kabinlerine ihtiyaç var. Üretim konusunda destek bekliyoruz. Ürettiğimiz ilk güvenlik kabinini görenler şimdiden sipariş vermeye başladı. İstenilen her çeşit ve büyüklükte güvenlik kabini yapma imkanımız var" diye konuştu.

Harun Aksu, 9 metrakere büyüklüğündeki kurşun geçirmez bir güvenlik kabinini ortalama bir ay içinde imal ettiklerini, donanım ve özelliklerine göre 40 bin liradan başlayan fiyatlarla sattıklarını söyledi.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurşun Geçirmez Güvenlik Kabini Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement