Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları Başladı

Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları Başladı

Rize Müftülüğü tarafından düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" için Sahil Cami'inde açılış programı düzenlendi.

15.04.2013 12:04

Sahil Cami'inde bu sabah Namazının ardından düzenlenen programa Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl emniyet Müdürü Hüseyin Yenice,Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, daire amirleri siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Rize Valisi Nurullah Çakır ve Belediye Başkanı Halil Bakırcı konuşma yaptı.

"Hz. Peygamber ve İnsan Onuru"

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan açılış konuşmasında; Diyanet İşleri Başkanlığının, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir hassasiyete vesile olmayı kendisine önemli bir görev olarak kabul etmekte ve bu sebeple 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftası temasının da "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" olarak belirlendiğini ifade etti.

MÜKEMMELLİĞİNİ BÜTÜN SİNELERE DUYURMALIYIZ

Rize Valisi Nurullah Çakır ; Peygamberimiz'in (sas) adını ve sevgisini, duymayan, hissetmeyen gönüllere ulaştırmalıyız. O'nun (sas) sevgisini, büyüklüğünü ve mükemmelliğini bütün sinelere duyurmalı. Peygamber sevgisiyle yetişen nesiller oluşturmalıyız." dedi.

PEYGAMBER SEVGİSİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; "Kainatın yaratılmasına vesile olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) doğumunun Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanması çok güzel bir duygu Ecdadın Peygamber sevgisiyle yaşadığını, bu sevgiyi ulaştırdığını, peygamber sevgisinin bugün artarak devam ettiğini ifade etti.

Etkinliğe katılan vatandaşlara Rize İl Müftülüğü tarafından karanfil dağıtıldı. Konuşmaların ardından Cumhuriyet meydanında Hilye-i Şerif Kitap ve Kermes fuarı açılışı yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement