Kuyumcuların Jewex Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Kuyumcuların Jewex Zirvesi

Kuyumcuların Jewex Zirvesi

Gençer, oda ve dernek yöneticilerinin önderliğinde birlikte çıktıkları fuar yolunda birlikte başarıya ulaştıklarını söyledi.

19.12.2011 08:37

Türkiye'nin farklı illerinde faaliyet gösteren 33 Kuyumcular Odası ve Dernek Başkanı 3-6 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan JEWEX 2012 Alyans, Altın, Gümüş Takı, Mücevher ve Saat Fuarı'nı değerlendirmek için Gençiz Fuarcılık'ın ev sahipliğinde İzmir'de bir araya geldi. Organizasyonun dördüncü yılında dört dörtlük olacağını vurgulayan sektör temsilcileri fuarda görmek istedikleri konular hakkında değerlendirmeler yaptı. Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, oda ve dernek yöneticilerinin önderliğinde birlikte çıktıkları fuar yolunda birlikte başarıya ulaştıklarını söyledi.

Dünyanın en büyük ekonomik krizinin baş gösterdiği dönemde kuyumculara yeni pazarlar aralayan JEWEX Alyans, Altın, Gümüş Takı, Mücevher ve Saat Fuarı başarılarına nokta koymadan devam ediyor. İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 3-6 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan JEWEX 2012 Alyans, Altın, Gümüş Takı, Mücevher ve Saat Fuarı öncesinde sektörün öncüleri Gençiz Fuarcılık'ın ev sahipliğinde İzmir'de bir araya geldi. Ege Palas Oteli Roof salonundaki yemekli programa Batı Anadolu Kuyumcular Birliği Başkanı Mevlüt Özer, İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça ile birlikte 33 farklı ilde faaliyet gösteren Kuyumcular Odası ve Dernek Başkanı katıldı.

Programda konuşan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça, sektörde tasarımın her geçen gün önemini arttırdığına vurgu yaptı. İlk kez düzenledikleri Homeros 2012 Mücevher Tasarım Yarışması'nın heyecanını yaşadıklarını ve bunu geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Başkan Uça şunları söyledi, "Sektörümüzün önünü açacak yeni tasarımları ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Sektörümüzün geleceği mücevhere yöneldi. Artık geleneksel takılardan uzaklaşıp, yeni tasarımlarla mücevher üretimine ağırlık veriyoruz. Çünkü tüketicinin eğilimi bu yönde. Bizi bir adım öne çıkaracak, talepleri arttıracak yeni tasarımlara ihtiyacımız var. Bunun için hem yeni tasarımlar yaratmak hem de yeni tasarımcıları sektörümüze kazandırmak için düzenlemiş olduğumuz yarışmaya başvuran 150 yarışmacı 450 tasarımıyla iştirak etti. Toplanan birinci jürimiz ilk değerlendirmelerini yaptı. Ön elemeyi geçen mükemmel tasarımlar ikinci jüri komitesine gönderildi. Kazananlar ödüllerini JEWEX 2012 Fuarımızda alacaklar".

JEWEX Alyans, Altın, Gümüş Takı, Mücevher ve Saat Fuarı'nı Türk Kuyum endüstrisinin üretim ve tasarım gücünü ortaya koymak için düzenlediklerini vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, dünyanın en önemli ekonomik krizinin yaşandığı dönemde fuar yoluna oda ve dernek yöneticileriyle çaktıklarını, başarıya da birlikte ulaştıklarını ifade etti. Fuarın çıtasının her geçen gün yükseldiğine dikkat çeken Gençer, sözlerini şu cümlelerle tamamladı, "Biz Gençiz Fuarcılık olarak sektöre inandık. Sektörümüz bize güvendi. Kuyumcularımızı hak ettikleri noktaya yükseltmek için yaptığımız işbirliğinde adından uluslararasında söz ettiren bir organizasyon ortaya çıktı. Her geçen gün çıtası yükselen bir fuarda yenilik yapmak pek kolay olmasa da yaptığımız görüş alış verişleriyle sektördeki son trendleri fuar alanına taşıyoruz. JEWEX 2012 Alyans, Altın, Gümüş Takı, Mücevher ve Saat Fuarı ürünleri ve etkinlikleriyle yine görülmeye değer çok değerli bir fuar olacak. Gerek katılımcılarımız gerekse ziyaretçilerimiz açısından kaybedeni olmayan bir ticari faaliyet gerçekleşecek".

Kuyumculuk sektörünün programa katılan önderleri, JEWEX'in kısa sürede önemli bir kuyumculuk zirvesine dönüştüğünü vurguladı. Organizasyonun dördüncü yılında dört dörtlük geçeceğine emin olduklarını vurgulayan kuyumcular, kuyumculuk üretim makine ve ekipmanları katılımcılarının önümüzdeki yıllarda sayısının arttırılması için çalışma yapılmasını önerdi, her sene değişen hedef Pazar ülke sayısının arttırılarak bu noktalarda hep birlikte oluşturulacak ziyaretçi alım heyetlerinin fuar kapsamında İzmir'de ağırlanmasının yeni pazarları açacağına dikkat çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kuyumcuların Jewex Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement