Libyalı Yaralılar İzmir'e Getirilecek (2) - Son Dakika
Güncel

Libyalı Yaralılar İzmir'e Getirilecek (2)

Libyalı Yaralılar İzmir\'e Getirilecek (2)

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nca, Libya'da yaşanan çatışmalarda yaralanan 40 yaralı ile 18 refakatçisi İzmir'e getirildi.

20.09.2011 23:14

Libyalı YARALILAR İzmir'E GETİRİLECEK (2)

YARALILAR İzmir'DE

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nca, Libya'da yaşanan çatışmalarda yaralanan 40 yaralı ile 18 refakatçisi İzmir'e getirildi. Bingazi'den İzmir Adnan Menderes Havaalanı içinde bulunan Hava Meydan Kıta Komutanlı'na saat 20.30'da inen askeri uçağı ambulanslar karşıladı. Yaralılar ve refaketçiler ardından ambulanslara bindirilerek İzmir'deki çeşitli hastanelere götürüldü. Konuyla ilgili olarak İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan basın açıklama yaptı.

Yaralılara acil şifa dileyen İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Bingazi'den 40 yaralı ve 18 refaketçinin geldini belirtip, "Hastalar, durumlarına ve hastanelerin uzmanlık alanına göre 5'e bölündü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 9, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 9, Tepecik Göğüs Hastanesi'ne 6, Alsancak Devlet Hastanesi'ne 10, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 6 hastamız gitti. Arkadaşlarımızla programımızı yaptık. Konuyla ilgili gelişme olursa bilgilendirme yapacağız" dedi.

SAYI SON ANDA 40'A ÇIKTI

39 olarak açıklanan yaralı sayısının son anda 40'a çıktığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ise "58 kişiyi yaklaşık 1 saatte havalimanından tahliye ettik, çeşitli hastanelere sevk ettik. Şu an hastalarımızın tamamı hastanelerde. Hastalarımızı girişte hastanelerin acil sevvislerinden aldık ki bütün tahlilleri ve görüntüleme işlemleri yapılsın ve kliniklere yerleştirilsin. Bir daha gidiş geliş işlemleri olmasın. Bu işlemler tamamlandıktan sonra servislerinde yatacaklar. Hastaların çoğunluğu ateşli silah yaralanmasına bağlı ortapedi, genel, plastik ve cerrahi servislerine yatırıldı. Vakaların içerinde vücudunda yabancı cisim ve kurşun kalan yaralılar da bulunmakta. Kendi hastalarımızla nasıl ilgileniyosak onlarla da aynı şekilde ilgileneceğiz" dedi. Mehmet Özkan, daha önce gelen 487 yaralının Arapça yayın yapan TV kanallarını izlemek için talepte bulunduklarının hatırlatılması üzerine, "5 Nisan'da 487 hasta ve yaralı gelmişti. Bu hastalarımız için de aynı şekilde aynı konforu sağlayacağız. iletişim gibi talep olursa onları da karşılayacağız" diye konuştu.

Vali Yardımcısı ve İl Sağlık Müdürü hastalarla birlikte İzmir'e gelen Libya Yaralıları Yetkili İdarecisi Mahmud Baraza ve Dr. Tarık Elhouni ile bir süre sohbet etti.

Basına açıklama yapan Mahmud Baraza, "Bize gösterilen ihtimama ve özene karşılık Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyoruz. Burası yabancı bir ülke değil. Türkiye'deki hastanelere gönül rahatlığıyla geldik" dedi.

KÖ, EY(SSA) - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Libyalı Yaralılar İzmir'e Getirilecek (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement