Lpg'li Otomobil, Akaryakıt İstasyonunda Alev Topuna Döndü - Son Dakika
Güncel

Lpg'li Otomobil, Akaryakıt İstasyonunda Alev Topuna Döndü

Lpg\'li Otomobil, Akaryakıt İstasyonunda Alev Topuna Döndü

Konya'da 50 yaşındaki Talip Uçar, bir akaryakıt istasyonunda otomobiline LPG alırken iddiaya göre oluşan gaz kaçağı nedeniyle patlama meydana geldi.

12.11.2013 15:28

Konya'da 50 yaşındaki Talip Uçar, bir akaryakıt istasyonunda otomobiline LPG alırken iddiaya göre oluşan gaz kaçağı nedeniyle patlama meydana geldi. Alev topuna dönen araçtan fırlayıp canını kurtaran Uçar'ın elleri ve yüzünde oluşan 2'nci derece yanık nedeniyle tedavisi sürerken, olay anı ise güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

Unlu mamuller satışı yapan 4 çocuk babası Talip Uçar, geçen 27 Ekim Pazar günü merkez Meram İlçesi Karaman Caddesi'ndeki bir akaryakıt istasyonuna girerek, yönetimindeki 06 TEN 33 plakalı otomobiline LPG almak istedi. İddiaya göre dolum esnasında gaz kaçağı olduğunu fark eden Uçar, dolumun durdurulmasını isteyip pompacının yardımıyla aracını yakıt pompalarının yanından uzaklaştırmak istedi. Bu sırada iddiaya göre kontak anahtarı yerinden çekilmek istenirken sıkışan gaz nedeniyle patlama meydana geldi. Otomobil alev topuna dönerken içinde bulunan Uçar da, araçtan fırlayıp canını zor kurtardı. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Elleri ve yüzünde 2 derece yanık oluşan Uçar da Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.Babası Talip Uçar'ın tedavisinin hastanede devam ettiğini belirten Salih Uçar, olayda akaryakıt istasyonunu ihmali olduğunu öne sürdü. Uçar, şunları söyledi

Babam yakıt almak için pompaya yanaşmış, pompacı arkadaş, maşa takmadan dolumu gerçekleştirmiş. Dolum esnasında pompa ile rakorun(içinden yakıt geçen boru) arasında bir kaçak olmuş ve otomobilin içi gaz dolmuş. Babam gazı fark etmiş ve pompacının yardımıyla otomobili iterek istasyondan uzaklaştırmak istemiş. Otomobile maşa takılmadığı için kinetik ve statik elektriği alınmadığı için otomobilin kontağı çekilirken oluşan elektrik patlamaya yol açmış. Akaryakıt istasyonunda bir ihmal var ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Gaz dolumu yapılırken bilinçli kişilerce doluma yapılmıyor. Babamın ellerinde ve yüzünde ikinci derece yanıklar var. Tedavisi halen sürüyor. Biz mağdur olduk, bu otomobilin içerisinden babam sağ çıkamayabilirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lpg'li Otomobil, Akaryakıt İstasyonunda Alev Topuna Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement